LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Kuhajte sa Studentskim: Proslavite dan ruma uz ukusne brownie rum kuglice

Pripremite jednostavne i ukusne brownie rum kuglice i obilježite dan ruma na savršen način.

Pripremite jednostavne i ukusne brownie rum kuglice i obilježite dan ruma na savršen način.

Na današnji dan obilježavamo dan ruma, pića koje je u središtu svih priča i legendi o strašnim gusarima iz davnih vremena. Danas su mišljenja o rumu pomalo podijeljena. Dok ga neki zaista vole, drugi ga ne podnose čak ni u kolačima. Bez obzira na to volite li rum ili ste još uvijek pomalo nesigurni oko njegova karakterističnog okusa, danas je savršeni dan za uživanje u finim i slatkim brownie rum kuglicama. Zato, svakako isprobajte ovaj jednostavan recept Mimi-Atlante koji vam donosimo. Sigurno će oduševiti i vas i vaše najmilije!

Sastojci:

  • 160 g maslaca
  • 170 g čokolade za kuhanje
  • 100 g brašna
  • 3 jaja
  • 8 jušnih žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 60 do 100 ml tamnog ruma.

Priprema:

U manjoj posudi otopite maslac i tamnu čokoladu, i to na sasvim laganoj vatri ili na pari. Otopljenu smjesu stavite sa strane i pustite da se malo ohladi. U zdjeli izmiksajte jaja, ekstrakt vanilije i sol. Ako nemate ekstrakt vanilije, poslužit će i običan vanilin šećer. U ovu mješavinu polako i postepeno dodajte mlaku otopljenu čokoladu i maslac koje ste već pripremili. Kad se sve dobro poveže, dodajte brašno i još miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu.

Tako pripremljen biskvit ulijte u kalup za pečenje veličine otprilike 27 x 39 cm pazeći da je ravnomjerno raspoređen po cijelom kalupu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C na 10-ak minuta. Ispečeni biskvit ostavite u kalupu da se dobro ohladi. Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa i razmrvite ga na što sitnije mrvice. U mrvice zatim dodajte rum i sve zajedno dobro pomiješajte. Smjesu zatim oblikujte u kuglice i ukrasite po želji. Možete ih uvaljati u kokos, mljevene lješnjake, orahe i sl., usitnjene petit kekse ili kupljene čokoladne ili šarene mrvice. Ukrašene kuglice ostavite u frižideru minimalno dva sata da se stisnu i ohlade.

FOTO: PIXABAY.COM