LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Duet „You're The One That I Want” hit br. 1

Pjesma iz kultnog filma „Briljantin” je u lipnju 1978. godine bila prva na gotovo svim svjetskim glazbenim ljestvicama.

Pjesma iz kultnog filma „Briljantin” je u lipnju 1978. godine bila prva na gotovo svim svjetskim glazbenim ljestvicama.

Duet Johna Travolte i Olivie Newton John You're The One That I Want, iz kultnog filma Briljantin (Grease), 17. lipnja 1978. godine bio je hit br. 1 na gotovo svim svjetskim glazbenim ljestvicama. Prema jednom istraživanju BBC-a ovaj duet je najprodavanija filmska pjesma u Velikoj Britaniji.

Film Briljantin Randala Kleisera iz 1978. s Johnom Travoltom i Oliviom Newton John nastao je prema istoimenom mjuziklu. Mjuzikl je dobio ime po mladim američkim subkulturnjacima iz radničke klase, poznatima kao greaseri, odnosno, briljantinci. Praizveden je 1971. godine na sceni Kingston Mines Theatrea u Chicagu. Godinu dana kasnije predstava je preseljena na Off Broadway, a iste godine imala je premijeru i u brodvejskom Eden Theatreu.

Mjuzikl je svoju premijeru imao i na londonskom West Endu. U prvoj londonskoj produkciji godine 1973. kao Danny je nastupio, tada još nepoznati, Richard Gere, a Elaine Paige bila je zamjena za Sandy.

Sam scenarij filma vrlo je jednostavan. U ljeto 1950-ih lokalni greaser Danny Zuko (John Travolta) upoznaje se sa pristojnom djevojkom iz dobrostojeće obitelji, Sandy Olsson (Olivia Newton-John). Na kraju ljeta Sandy se mora vratiti iz Amerike u Australiju i rastanak je tužan jer misle da se možda više nikada neće sresti.

Prvog dana škole Danny se susreće sa svojim prijateljima i prepričava im svoj susret na plaži sa Sandy, ali im pritom ne priznaje da se zaljubio. U međuvremenu je Sandyna obitelj otkazala povratak u Australiju i ostaju u Americi. Sandy se upisuje u srednju školu, ne znajući da istu pohađa i Danny.

Iako je presretan što je ponovno vidi, Danny pred prijateljima pokušava sakriti svoje ushićenje i održati imidž opakog frajera. To će stvoriti bezbroj nesporazuma između dvoje mladih koje će Danny pokušati riješiti na svoj način...sve dok na kraju godine ne prizna da je ipak zaljubljen u Sandy.