LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Današnji dan posvećen je cimerima – evo kako ga proslaviti

Danas je Svjetski dan cimera, stoga donosimo nekoliko savjeta kako ga proslaviti!

Danas je Svjetski dan cimera, stoga donosimo nekoliko savjeta kako ga proslaviti!

Današnji dan, 24. ožujka, posvećen je svima onima koji su nečiji cimeri. Ovaj se dan slavi svake godine na isti datum diljem svijeta iako navodno ne postoji poseban razlog. Vjeruje se da je netko jednostavno htio zahvaliti svojem cimeru ili mu je to bila izlika za feštu.

Prava je prilika, dakle, da ove godine usred tjedna nađete izgovor da ljenčarite ili popijete koju s onima s kojima dijelite životni prostor. U nastavku donosimo nekoliko ideja za proslavu Svjetskog dana cimera.

Zabava

Srijeda je, ali to ne znači da se ne možete malo zabaviti i odmoriti mozak. Okupite cimere i pripremite se za laganu zabavu uz pjesmu i malo pića. Možete, primjerice, napraviti tematski parti, napraviti playlistu s glazbom iz određenog doba i slično.

Pripremite večeru

Neka svatko od vas da mali doprinos iz skromnog studentskog budžeta kako biste se počastili večerom koja nije iz menze. Bez obzira na to hoćete li naručiti dostavu ili se okušati u pripremi novih recepata, bitno je da uživate u okusima drugačijima od onih koji dolaze od pohanog mesa, pomfrita i sličnih, dobro poznatih jela.

Gledajte film ili seriju

Možda već dugo želite pogledati dobar film ili seriju, ali do sada nikako niste uspijevali izdvojiti vrijeme za to, pa je idealno vrijeme da to učinite. Dogovorite se s cimerom ili cimerima što biste voljeli gledati i to je to – pripremite ugođaj i uživajte bez imalo grižnje savjesti!

Igrajte igre

Društvene igre uvijek su in, pa vjerujemo da se vaši prijatelji neće buniti ako predložite koju rundu belota, Čovječe ne ljuti se, jamba ili neke slične igre. Ako ste zaljubljenik u videoigre, uvijek možete igrati neke za dvoje.

Iznenadite jedni druge 

Koliko god to možda zvučalo paradoksalno – dogovorite se da si međusobno pripremite malo iznenađenje. Razmislite o čemu vaši prijatelji razmišljaju i što priželjkuju, a da su o tome pričali s vama i pokušajte im pružiti upravo to u onoj mjeri u kojoj možete. 

Učite zajedno

Ako ste baš toliko zaglibili u fakultetskim obavezama, možete jedni drugima priskočiti u pomoć. Čak i ako ne studirate na istom fakultetu, možete jedni druge savjetovati, ispitati, pomoći u onom u čemu možete, pa makar to bilo i kuhanje kave kako biste što duže ostali budni.

Što god odlučili, vjerujemo da neće manjkati dobrog raspoloženja jer gdje god živjeli – u stanu, kući ili studentskom domu – život bez cimera zasigurno ne bi bio isti.
FOTO: PEXELS