LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Danas je idealan dan da oslobodite unutrašnjeg Grincha i pripremite se za blagdane!

Zaboravite na blagdansko veselje i izbacite sve frustracije koje su se nakupile kako biste za Božić mogli uživati u blagdanskom ugođaju u potpunosti.

Zaboravite na blagdansko veselje i izbacite sve frustracije koje su se nakupile kako biste za Božić mogli uživati u blagdanskom ugođaju u potpunosti.

Dan kada svi možemo osloboditi unutrašnjeg Grincha, poznatiji kao Bah Humbug Day, obilježavamo 21. prosinca. Ako je i vama dosta čišćenja, pečenja kolača, kupovine i zamatanja darova, božićnih pjesama i ostalog predblagdanskog stresa, onda je danas pravi dan za vas. Sada možete ispoljiti sve svoje predblagdanske frustracije kako biste mogli potpuno uživati u blagdanima koji slijede.

Riječ humbug označava osobu ili predmet koji je varljiv, lažan i neiskren, bilo da se radi o namjernoj prevari ili šali. Prvi je put opisana 1751. godine kao studentski sleng, a danas se koristi kao uzvik koji označava besmislicu ili glupost.

Uzrečica koja je inspirirala ovaj dan usko je vezana uz Ebenezera Scroogea, lika iz romana Božićna priča Charlesa Dickensa. Riječ je o bogatom i ciničnom mizantropu koji najviše od svega prezire Božić. Kada ga nećak pozove u svoj dom na božićnu večeru, Ebenezer mu odvrati s Bah! Humbug! i kaže kako je ovaj bladan prevara. Naravno, do kraja romana nauči lekciju o dobroti, ljubaznosti i velikodušnosti, uz pomoć malenog Tima i triju duhova Božića.

Dakle, ako se zadnjih dana i vi osjećate pomalo scroogeovski, izbacite sve svoje svoje frustracije iz sebe kako biste mogli uživati u nadolazećim blagdanima u svoj njihovoj punini.

FOTO: PIXABAY