LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Danas je dan za sve sanjare diljem svijeta!

Snovi su pokretači društva i globalnog napretka.

Snovi su pokretači društva i globalnog napretka.

Svake godine 25. rujna obilježava se Svjetski dan snova. Ne onih snova koje imamo dok spavamo, nego onih koji su s nama kada smo budni.


Što je Svjetski dan snova?

 

Svjetski dan snova prvi je praznik usmjeren na osnaživanje koji potiče obitelji, pojedince i tvrtke da sanjaju velike snove i učine ono što je potrebno kako bi te snove i ostvarili.

Ova inicijativa započela je na Sveučilištu Columbia 2012. od strane edukatorice i vodeće transformacijske strategice Oziome Egwuonwu. Ona savjetuje o strateškim problemima i transformacijskim inicijativama za niz klijenata kao što su Target i Walmart, piše National today.

Svjetski dan snova je dan kada lideri mišljenja mogu podijeliti svoje uvide o tome kako možemo pokrenuti globalni napredak. Kada su Egwuonwu upitali zašto je stvorila ovaj dan rekla je kako je cilj bio „iscijeliti i nadahnuti čovječanstvo“

Održavanje snova na životu je razlog zašto danas imamo ono što radimo. Bez sanjara kao što su Martin Luther King Jr. ili Bayard Rustin, ne bismo postigli promjenu i napredak u načinu na koji svijet funkcionira. Od građanskih prava do videoigara, ništa ne bi bilo moguće bez snova i ljudi koji su pomogli da se oni ožive.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA