LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

10 zanimljivosti koje niste znali o Robinu Williamsu – 6 godina nakon smrti velikana

Svijet ga pamti kao čovjeka punog dobrote, humora i talenta, no njegova je sudbina tužna. Kako nas sjećanje na ovog filmskog diva ne bi napustilo, donosimo vam 10 zanimljivih činjenica koje možda niste znali o Robinu Williamsu.

Svijet ga pamti kao čovjeka punog dobrote, humora i talenta, no njegova je sudbina tužna. Kako nas sjećanje na ovog filmskog diva ne bi napustilo, donosimo vam 10 zanimljivih činjenica koje možda niste znali o Robinu Williamsu.

Prije točno 6 godina napustio nas je nikad prežaljeni glumački velikan – Robin Williams. Ostao je zapamćen po brojnim uspješnim filmovima, među kojima su Dead Poets Society, Good Will Hunting te Night At The Museum i mnogi drugi.

Godine 2014. izgubio je bitku s anksioznošću i depresijom i sam si je okončao život, a kasnije se ispostavilo kako se proslavljeni glumac borio i s vrstom demencije koju je njegova supruga Susan opisala kao stranac u tijelu mog muža. Glumčevu tužnu sudbinu zasjenjuje njegova dobrota, talent i smisao za humor zbog kojih je uvijek bilo među dražim holivudskim zvijezdama. Njegov talent višestruko je nagrađivan, između ostalog i prestižnom nagradom Oscar. Kako nas sjećanje na ovog filmskog diva ne bi napustilo, donosimo vam 10 zanimljivih činjenica koje možda niste znali o Robinu Williamsu.

  1. Kao mladić, dok se još penjao ljestvama uspjeha u Hollywoodu, kako bi zaradio, nastupao bi kao pantomimičar ispred Metropolitan muzeja u New Yorku.
  2. Kada je Steven Spielberg radio na sedmerostruko Oscarom nagrađivanim filmom Schindlerova lista, Robin Williams zvao bi ga svakodnevno. Spielberg je podijelio ovu priču 25 godina nakon što je film objavljen na Tribeca film festivalu povodom godišnjice objave filma. Budući da je film o vrlo teškim i traumatičnim događajima Williams bi zvao Spielberga i ekipu na setu kako bi im izveo kratak telefonski stand-up te ih nasmijao kako ne bi razmišljali o traumatičnim događajima s kojima se bave.
  3. Robin Williams za vrijeme života bio je veliki fan popularne igrice Legends of Zelda. Svoju ljubav prema igrici obilježio je nazvavši kćer Zelda. Sveukupno Williams ima troje djece koji se zovu Zak, Zelda i Cody.
  4. Aladdin je jedan od poznatijih Williamsovih filmova. Iznenađujuće je to da je većina scenarija bila Williamsova improvizacija. Zbog toga je Akademija odbila scenarij,pa se nije mogao natjecati za nagradu.
  5. Bio je veliki fan biciklizma te se upravo ovom sportu zahvalio u borbi protiv depresije jer je tvrdio kako mu je to spasilo život. I to tako da mu je pomogao da se uhvati u koštac s problemima koji su ga morili, kao što je alkoholizam.
  6. Pronašao se u svađi s Disneyem. Problem je nastao nakon što je Disney odlučio zaraditi koristeći Williamsov glas u reklamama za prodaju Aladdin robe čime su prekršili ugovor. Kako bi mu se odužili, Disney je Williamsu poslao originalnu Picasso sliku na kojoj je Picasso naslikao sebe kao da je Van Gogh.
  7. Otvorio je ideju da se glumci upuste u posuđivanje glasa animiranim likovima. Godine 1992, kada je Aladdin pušten u kina diljem svijeta, Williams je svojim primjerom inspirirao svoje filmske kolege da se okušaju u ovoj vrsti umjetnosti. Prije toga domena posuđivanja glasova animiranim likovima bila je rezervirana isključivo za specijalizirane glumce koji su se bavili isključivo time. Osim Aladdina, Williams je posudio glas i za animirane filmove kao što su King of Thieves, Happy Feet i Happy Feet 2.
  8. Nakon operacije na srcu 2009. godine, kako bi se okrenuo zdravom životu, postao je vegetarijanac.
  9. Noći kad je preminuo u Velikoj Britaniji na kanalu BBC odlučili su emitirati epizodu animirane serije Family Guy u kojoj glavni lik Peter Griffin zaželi da su svi ljudi Robin Williams, što mu se na kraju i obistini.
  10. Formirao je neobično prijateljstvo s gorilom nazvanom Koko. Prijateljstvo se razvilo nakon što je Williams posjetio zoološki u kojem je stanovala Koko. Timaritelji su joj pokazali filmove u kojima je glumio te ga je inteligentna životinja prepoznala kad ju je posjetio. Na dan kad je Williams preminuo podijelili su te vijesti s Koko koja je pokazivala jasne znakove tuge.
FOTO: PINTEREST