LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbena magija u Centru mladih Ribnjak

Zvukovi jazza na koncertu "Da se ne zaboravi"

Provedite večer uz zvukove jazza na koncertu "Da se ne zaboravi" u organizaciji Centra mladih Ribnjak u četvrtak 16. lipnja.

Provedite večer uz zvukove jazza na koncertu "Da se ne zaboravi" u organizaciji Centra mladih Ribnjak u četvrtak 16. lipnja.

Centar mladih Ribnjak s veseljem vas poziva na jazz koncert Da se ne zaboravi Scharf Club Swing Quinteta i Stjepana Jimmyja Stanića.

Scharf Club sve je osim običnog benda. Njegovi su članovi inženjer strojarstva, liječnik specijalist urolog, profesor filozofije, tamburaš i glazbeni klasičar. Subote su umjesto na tekmama provodili u prostorima u kojima su održavali svoje glazbene probe. Svirka je u početku imala funkciju samo i isključivo vlastitog zadovoljstva članova, međutim, u trenutku neopreza to je ipak, uz ambicije, postalo nešto više. 

Ime Scharf Club simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što taj sastav doista čini scharf jest miješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope s utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske, ali povremeno i elemenata barokne glazbe. Na njihovom prvom CD-u pridružili su im se i, svojim glasom, Stjepan Jimmy Stanić te, vještinom na harmonici, Marijan Krajina.

Stjepan Jimmy Stanić kao dvadesetogodišnjak pokazao je iznimnu muzikalnost i sklonost prema jazz glazbi svirajući gitaru i kontrabas te pjevajući. Iako je popularniji kao pjevač zabavnih melodija i izvrstan zabavljač, tijekom cijele karijere ostao je privržen jazzu. Jimmy je s glazbenicima iz Scharf Cluba Swing Quinteta snimio novi nosač zvuka koji sadržava ugodnu glazbu za dušu i nešto čega na našem tržištu danas nema. To je pomno smišljen projekt koji se pripremao tri godine Upravo zbog svoje ozbiljnosti i profesionalizma, okrenuo se Scharf Clubu u želji da s vrhunskim glazbenicima napravi vrhunski proizvod u kojemu je smještena povijest hrvatske i svjetske glazbe. Ta je glazba neprolazna, a simbolizira glazbeni sukus Grada Zagreba tijekom zadnjih 60 godina.

 – Na novom CD-u je 12 pjesama odabranih s ciljem "da se ne zaboravi" te da mladi čuju kako se nekad sviralo. – pojasnio je Stjepan Jimmy Stanić.

Koncert će se održati u četvrtak 16. lipnja u 20 sati u Velikoj dvorani Centra mladih Ribnjak. Cijena ulaznice ja 20 kuna.

FOTO: CENTAR MLADIH RIBNJAK