LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Wingardium Seriosa

Za vjerne obožavatelje: stiže serija o Harryju Potteru?

Serija o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku, Harryju Potteru, navodno je sve bliže, a sastojala bi se od 7 sezona gdje bi svaka sezona bila temeljena na jednoj od knjiga u serijalu.

Serija o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku, Harryju Potteru, navodno je sve bliže, a sastojala bi se od 7 sezona gdje bi svaka sezona bila temeljena na jednoj od knjiga u serijalu.

Hogwarts, leteća Ford Anglia, pauci veličine pantere, slike koje dobacuju pošalice, kamene stube koje se miču, troglavi psi, artificijelne čokoladne žabe, metloboj i još mnogo ostalih pojava oduševljavale su generacije svih dobnih skupina od 1997. godine kada je J. K. Rowling objavila prvu knjigu o najpoznatijem čarobnjaku, naslovljenu Harry Potter i Kamen mudraca. Autorica je svojim književnim debijem promptno stekla popularnost na globalnoj razini, a ekranizacija njezina romana uslijedila je 2001. godine. 

Tada još nepoznati Daniel Radcliffe, Rupert Grint te Emma Watson nisu mogli ni sanjati da će njihova slava rasti galopirajućom brzinom, a do danas su stekli status među svjetski priznatim glumcima i glumicama. 

Knjiga je ukupno bilo 7, dok je filmova u distribuciji studija Warner Bros. bilo ukupno 8 zbog toga što je posljednja knjiga rascjepkana na dva dijela, a pritom je svakim nastavkom rasla i popularnost svijeta magije u kojemu se troje mladih čarobnjaka bori protiv sila zla na čijem vrhu se nalazi Onaj-Čije-Se-Ime-Ne-Izgovara – Lord Voldemort.

Stoga nimalo ne čudi da je 5 godina kasnije začet novi serijal naziva Čudesne zvijeri i gdje ih naći, također po uzoru na knjigu iz 2001. godine koju je napisala Rowling. Nažalost, iduća dva nastavka kvalitetom su pali i tako uzrokovali intencije studija da obustave daljnje snimanje nastavaka radi gubitka profita. 

Svejedno, Harry Potter itekako je popularno ime u svijetu književnosti, pa tako i filmografije i baš zbog toga ne čudi informacija da je planirano snimanje serije temeljene na serijalu knjiga.

Foto izvor: Youtube Screenshot

Prema Bloombergu, Warner Bros. vrlo je blizu zaključivanja dogovora o realizaciji serije koja bi, sudeći po vijestima, sadržavala sedam sezona gdje bi svaka sezona bila temeljena na jednoj od knjiga. To, naravno, otvara mogućnosti za više likova kao i za nove priče koje film nije imao vremena pokriti. 

Trenutno mnogo informacija nije poznato osim one da bi J. K. Rowling djelovala kao producent serije, a da bi za samo prikazivanje bila zaslužna platforma HBO Max

Jednako tako nepoznato je hoće li se vratiti itko od originalnih glumaca, no Radcliffe je u više intervjua potvrdio da trenutno nije zainteresiran za povratak u svijet čarobnjaka. Pretpostavlja se da će glumačka postava uključivati potpuno nova imena s eventualnim povratkom nekih od glumaca iz filmskog serijala. 

Nepoznato je i u kojoj mjeri će Rowling biti uključena u projekt uzevši u obzir prašinu koja se u posljednje vrijeme dignula oko njezinih kontroverznih objava vezanih uz transseksualnu zajednicu. 

Iako mnogi s nestrpljenjem očekuju službenu potvrdu o realizaciji same serije, pretpostavlja se da bi takva vijest mogla doći već 12. travnja kada studio priprema prezentaciju za investitore i širu javnost.
 

 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT