LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spoj književnosti i likovne umjetnosti

Za vizualni identitet Festivala svjetske književnosti zaslužna studentica ALU-a

Za vizualno rješenje Festivala svjetske književnosti, koji će se održati od 5. do 11. rujna na nekoliko lokacija u Zagrebu, izabran je rad studentice animiranog filma.

Za vizualno rješenje Festivala svjetske književnosti, koji će se održati od 5. do 11. rujna na nekoliko lokacija u Zagrebu, izabran je rad studentice animiranog filma.

Od 5. do 11. rujna u Zagrebu će se održati Festival svjetske književnosti. Publiku čeka bogat program: imat će priliku uživo slušati razgovore s pedesetak autora iz petnaest zemalja svijeta i s triju kontinenata. Održat će se na nekoliko lokacija – u Hrvatskom glazbenom zavodu i Knjižari Fraktura, na Trećem programu HRT-a, zatim u Uraniji – prostoru kreacije, u Galeriji Canvas te u Botaničkom vrtu.

Festival svjetske književnosti nije samo književni festival. Osim programa posvećenih knjigama i autorima organizatori su pripremili dvije kazališne predstave te tradicionalnu izložbu hrvatskih likovnih umjetnika koji svoja djela stvaraju inspirirani romanima, knjigama priča ili poetskim zbirkama gostiju Festivala. Otvorenje izložbe održat će se 2. rujna u Galeriji Canvas. 

O povezanosti književnosti i likovne umjetnosti na Festivalu svjetske književnosti svjedoči i činjenica da je ovogodišnji vizualni identitet Festivala ostvaren u suradnji sa zagrebačkom Akademijom likovnih umjetnosti

Na natječaju na kojem su sudjelovali studenti Akademije stručni je žiri u sastavu Maja Rožman (predsjednica), Sibila Serdarević i Tomislav Buntak za pobjednički rad odabrao rad Nikoline Žabčić, studentice prve godine diplomskog studija animiranog filma.

Svečano otvaranje Festivala svjetske književnosti održat će se 5. rujna u 20 sati na Sunčanoj strani Prisavlja uz izravan televizijski prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije. Goste Festivala organizatori počinju najavljivati početkom kolovoza na festivalskim stranicama, a ubrzo nakon toga bit će objavljen i cjelovit program Festivala sa svim informacijama.

Ulaz na sva događanja, ističu organizatori, bit će moguć sukladno propisanim epidemiološkim mjerama i uz COVID-putovnicu ili negativan test.
FOTO: FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI