LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Talijanske jazz umjetnice

Women in Jazz Festival

Međunarodni projekt koji nastoji promovirati talijanske jazz umjetnice i interpretatorice diljem europskih zemalja.

Međunarodni projekt koji nastoji promovirati talijanske jazz umjetnice i interpretatorice diljem europskih zemalja.

Women in Jazz – Žene u Jazzu međunarodni je projekt udruge Mulab iz Rima kojeg financijski podržava MIBACT, Ministarstvo kulture Italije, s ciljem promocije, razvoja i mobilnosti jazz glazbenica u Europi. Projekt želi doprinijeti poboljšanju mogućnosti i kreativne razmjene za jazz glazbenice u zemljama EU.

Festival će se održati u Rijeci od 11. do 13. studenog u organizaciji Prostora Plus. Pet jazz sastava impresivnih talijanskih jazzistica nastupat će u velikoj dvorani Filodrammatice i HKD na Sušaku, te tako promovirati vrhunske ženske glazbenice u ulozi liderica na području jazza.

Talijanske jazz umjetnice ujedno će sa svojim glazbenim skupinama predstaviti i aktualne projekte: osebujna interpretatorica Monica Demuru (vokal) s Christianom Calcagnileom u duetu Blastula, Milena Angelè (saksofon) i lirski projekt Resiliency u kojem se otiskuje s početaka svojih raznorodnih glazbenih utjecaja, Silvia Bolognesi (kontrabas) svirat će Dialogue u duetu s trubačem Angelom Olivieriem, Cecilia Sanchietti (udaraljke) predstavit će svojevrsnu filozofiju grupnog kružnog muziciranja s Circle Time, a Federica Zammarchi (vokal) u Jazz Oddity jazz putovanje ranijim opusom Davida Bowiea.

Poseban dodatak nastupima Cecilie Sanchietti i Milene Angelè bit će interdisciplinarna suradnja glazbenica i plesačica suvremenog plesa na temu Improvizacija, koji će nastati kao rezultat radionice u organizaciji Prostora Plus s edukatoricama Lelom Kaplowitz, Kate Foley i Ivanom Kalc, a Lela Kaplowitz pojavit će se i kao gošća Monice Demuru i Blastule na koncertu u HKD-u na Sušaku koji se odvija u suradnji s 24. Međunarodnim riječkim festivalom jazz glazbe – Jazz Time Rijeka 2015. Federici Zammarchi pridružit će se vokalistica Laura Taglialatela kao pobjednica WinJazz natjecanja održanog u Rimu u sklopu projekta Women in Jazz.

Tijekom studenog i prosinca 2015. godine održat će se turneja talijanskih jazzistica, osim u Rijeci, također i u Rimu, Londonu i Katowicama u suradnji s partnerima iz spomenutih zemalja.

RASPORED KONCERATA:

Srijeda, 11. studenog 2015., Filodrammatica
20:30 – Silvia Bolognesi: Dialogue
Silvia Bolognesi – kontrabas // Angelo Olivieri – truba

21:30 – Cecilia Sanchietti: Circle Time – Cecilia Sanchietti, jazz projekt u suradnji s plesačima Prostora Plus
Cecilia Sanchietti – perkusije // David Boato – truba & krilnica // Davide Grottelli – sax tenor i sopran // Gaia Possenti – klavir // Stefano Napoli – kontrabas

Četvrtak, 12. studenog 2015., HKD na Sušaku
U suradnji s festivalom Jazz Time Rijeka
20:00 – Monica Demuru: Blastula scarnoduo uz gostovanje Lele Kaplowitz
Monica Demuru – vokal // Cristiano Calcagnile – udaraljke // gost: Lela Kaplowitz – vokal

Petak, 13. studenog 2015., Filodrammatica
20:30 – Milena Angelè “Resiliency” u suradnji s plesačima Prostora Plus
Milena Angelè – saksofon // Edoardo Ravaglia – klavir // Riccardo Gola – bas // Fabio Sasso – udaraljke

21:30 – Federica Zammarchi: Jazz Oddity
Federica Zammarchi – vokal // Enrico Zanisi – klavir // Marco Siniscalco – bas // Emanuele Smimmo – udaraljke // gost: pobjednica WinJazz natjecanja Laura Taglialatela – vokal

FOTO: FACEBOOK.COM/PROSTOR.PLUS