LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Industrijsko-obrtnička škola

Vjerna i gotovo četiri metra visoka replika Vukovarskog vodotornja osvanula u dvorištu škole

Na projektu su vrijedno radili bravari, zavarivači, elektroinstalateri, autolimari i autolakireri, uz asistenciju stručnih učitelja.

Na projektu su vrijedno radili bravari, zavarivači, elektroinstalateri, autolimari i autolakireri, uz asistenciju stručnih učitelja.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod na poseban su način obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Članovi učeničke zadruge ZIUŠ inače izrađuje male uporabne predmete, a sada su sve iznenadili s idejom da naprave nešto zaista veliko.

U dvorištu škole osvanula je vjerna, četiri metra visoka replika Vukovarskog vodotornja koja predstavlja simbol hrvatskog zajedništva i budi uspomene na razaranje kroz koje je Grad heroj prošao u ratnoj 1991. godini.

Kako se navodi u opisu ovog hvalevrijednog projekta, u njegovo sastavljanje uloženo je puno volje, truda i znanja učenika, ali i njihovih nastavnika. Radovi su trajali šest tjedana, toranj je visok gotovo četiri metra, a u izgradnju je utrošena jedna tona čelika. Na projektu su vrijedno radili bravari, zavarivači, elektroinstalateri, autolimari i autolakireri, uz asistenciju stručnih učitelja.

Vukovarski vodotoranj simbol je obrane, hrabrosti i zajedništva u Domovinskom ratu, a ova je replika simbol zajedništva učenika i nastavnika Industrijsko-obrtničke škole i ostat će kao podsjetnik svim građanima Slavonskog Broda na žrtvu Vukovara i svih žrtava Domovinskog rata - stoji na stranicama škole.

FOTO: INDUSTRIJSKO-OBRTNIČA ŠKOLA SLAVONSKI BROD