LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostovanje na Crekvini

Višestruko nagrađivani glazbenici džeza pred publikom Kastafskog kulturnog leta

Na Kastafskom kulturnom letu nastupit će Atma Mundi Ensemble zajedno s Matijom Dedićem i Francescom Bearzattijem. Za ulaznicu je potrebno izdvojiti 50 kuna.

Na Kastafskom kulturnom letu nastupit će Atma Mundi Ensemble zajedno s Matijom Dedićem i Francescom Bearzattijem. Za ulaznicu je potrebno izdvojiti 50 kuna.

Glazbeni program Kastafskog kulturnog leta nastavlja se ovog petka, 19. kolovoza u 21 sat. Na Crekvini gostuju Atma Mundi Ensemble zajedno s Matijom Dedićem te Francescom Bearzattijem.

Novi album Atma Mundi Ensemblea, The Road to Skitacha, sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran u poznatom studiju Artesuono u Udinama, a donosi devet novih originalnih skladbi vođe benda Zorana Majstorovića. Kompozicije su, kao i na prethodnom albumu, inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta – afričkom glazbom, glazbom dalekog istoka, sve do hrvatske tradicionalne glazbe i istarske ljestvice.

Uz članove ansambla Simonea Serafinija na kontrabasu, Borka Rupene na bubnjevima i udaraljkama te Mirka Cisilina na trubi, na albumu gostuju cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski glazbenik džeza 2011. prema izboru pariške L’accademie du Jazz de France. Projekt Atma Mundi Ensemble zamišljen je kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika, koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.

Uz snimanje novog albuma tijekom 2015., članovi ansambla bili su dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa Musica Jazz. Kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri i Sergiu Endrigu, a kao gosti na tim su izvedbama sudjelovali Tamara Obrovac te Arsen i Matija Dedić. Skladba 1947 autora Sergia Endriga, koja je snimljena zajedno s Arsenom i Matijom Dedićem za kompilaciju Sergio Endrigo – Momenti di jazz, može se naći kao posebni dodatak na novom albumu, a ona je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.

U prodaji su ulaznice po cijeni od 50 kuna.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO