LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u dvorani Blagoja Berse

Violončelist Pustički okupio je studente s kojima će održati koncert Vivat violoncello

Violončelist Branimir Pustički sa svojim će studentima predstaviti skladbe Mozarta, Boccherinija, Rossinija, Fauréa, Čajkovskog, Sibeliusa i Bartóka u izvedbi osam violončela.

Violončelist Branimir Pustički sa svojim će studentima predstaviti skladbe Mozarta, Boccherinija, Rossinija, Fauréa, Čajkovskog, Sibeliusa i Bartóka u izvedbi osam violončela.

Nakon duge pauze Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu najavljuje prvi ovosezonski koncert ciklusa Vivat academia. Naime, violončelist Branimir Pustički okupio je svoje studente i oformio ansambl s kojim će u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa održati koncert naslovljen Vivat violoncello. Zakazan je za srijedu, 25. studenog, u 19:30. 

Uz Pustičkog nastupit će mlade glazbenice i glazbenici: Lucija Pejković, Tonko Marković, Lana-Lucija Horvatić, Ana Majer, Lucija Mušac, Janko Franković te Karla Kostović. Predstavit će skladbe Mozarta, Boccherinija, Rossinija, Fauréa, Čajkovskog, Sibeliusa i Bartóka u izvedbi osam violončela.
– Ansambli sastavljeni od više violončela svojim unikatnim zvukom plijene pažnju publike od 1972. godine kada je osnovan ansambl 12 violončela Berlinske filharmonije. Cellomania, sjajan projekt iz 1991. godine profesora emeritusa Valtera Dešpalja, popularizirao je zbor violončela u Hrvatskoj i pobudio želju u mladim violončelistima za sudjelovanjem u takvom sastavu. Cellomaniju je njezin osnivač opisao kao jedno fino stanje duha i uha kad se mladi violončelisti okupljaju u većem broju i predaju zadovoljstvu zajedničkog muziciranja i druženja... Velik opseg registra instrumenta, kao i ugodan timbar, pogodno su tlo za zajedničko komorno muziciranje, a zbog svojih mnogih umjetničkih i pedagoških mogućnosti i za glazbeni i tehnički napredak svakog člana ansambla. – ističu s Muzičke akademije.
Ulaznice su u prodaji u sustavu Ulaznice.hr, na ovlaštenim prodajnim mjestima te na blagajni Dvorane dva sata prije početka koncerta. K tome, organizira se prijenos uživo na YouTube kanalu Akademije. 
FOTO: PIXABAY