LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moć navike

VIDEO: Pogledajte kratki film na kojemu su radili i zagrebački srednjoškolci

Zagrebački gimnazijalci udružili su snage s Robertom Krivecom i izradili film naziva Moć navike koji je objavljen na YouTube kanalu Knjižnica grada Zagreba.

Zagrebački gimnazijalci udružili su snage s Robertom Krivecom i izradili film naziva Moć navike koji je objavljen na YouTube kanalu Knjižnica grada Zagreba.

Učenici iz Gornjogradske gimnazije u Zagrebu pod mentorstvom su prof. Marine Bokulić sudjelovali u ciklusu online radionica igranog filma 9 to Film uz voditelja Roberta Kriveca, diplomiranog filmskog snimatelja, majstora rasvjete, fotografa, redatelja i predavača na kolegijima produkcije videomaterijala na Visokoj školi primijenjenog računarstva Algebra. 

Svi uključeni u ciklus radionica trebali su se tijekom devet cjelina u drugom polugodištu tekuće akademske godine, u okviru fakultativne nastave Odabrani filmovi 20. stoljeća, upoznati s osnovnim fazama u izradi igranog filma te istovremeno raditi na stvaranju svojih prvih igranih filmova.
– Kako se između pisanja scenarija i stvaranja filma dogodio duži period C modela nastave, učenici su uglavnom uz brojna ograničenja, u malim skupinama, i komunikaciju s mentorima putem Teamsa, u kreativnom ritmu od dvije radionice tjedno, dokazali da je izlaz uvijek moguć.  Izazovno je napisati sinopsis, scenoslijed, scenarij i knjigu snimanja, ovladati računalnim programima za montažu, snimiti film bez rekvizita, bez odgovarajuće scenografije u ograničenom vremenu, skučenom prostoru i sve to običnim mobitelom. – navodi se u priopćenju.
Rezultat njihova rada možete pogledati u nastavku u filmu naziva Moć navike koji traje točno 8 minuta i 20 sekundi.
 
FOTO: PIXABAY