LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Talijanska kinematografija u vašem susjedstvu

Venecija u Zagrebu: izbor talijanskih filmova s Mostre 2015.

Upoznajte pobliže talijansku kinematografiju na trećem programu Venecija u Zagrebu u kinu Europa.

Upoznajte pobliže talijansku kinematografiju na trećem programu Venecija u Zagrebu u kinu Europa.

Treću godinu zaredom program pod nazivom Venecija u Zagrebu donosi u kino Europu filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu, a ujedno i najstarijeg! 

Ovaj program rezultat je suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu. Tako od 2. do 6. ožujka možete pogledati osam filmova s posljednjeg izdanja ovog prestižnog filmskog festivala održanog u rujnu prošle godine

Među njima će se naći i “divlje nepredvidljiv i senzualan triler” (Variety), A Bigger Splash u režiji Luce Guadagnina s Tildom Swinton i Ralphom Fiennesom. Nizu naslova pridružit će se i zanimljivo ostvarenje Iščekivanje Piera Messine, u kojem glavnu ulogu tumači Juliette Binoche. Nadalje, film koji je doživio uspjeh je svakako Ana – Vama za ljubav Giuseppea M. Guadina, nagrađen na Mostri glavnim priznanjem – Coppa Volpi – za najbolju žensku ulogu (Valeria Golino).

Kao i prethodnih godina, predstavit će se i restaurirana verzija jednog od talijanskih filmskih klasika (ovoga puta to je Hoćemo pukovnike Marija Monicellija iz 1973.), kao i ostvarenje dokumentarnog žanra (Najmanja vojska na svijetu). Iz ovogodišnjeg, odnosno prošlogodišnjeg izbora, svakako valja istaknuti i ostvarenje talijanskog redateljskog veterana Marca Bellocchija, Moja vlastita krv – mračan i enigmatičan film o uroti, izdaji i korupciji, kao i talijanskog kandidata za Oscara, film Ne budi zao Claudija Caligarija. Dio ovogodišnjeg raznovrsnog programa čini i zanimljiv mockumentary Ovčice, ovjenčan dvjema nagradama na lanjskoj Mostri.

Ulaznice po pojedinačnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti na blagajni kina Europa ili online.

FOTO: FACEBOOK