LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na jedan dan zakročite u francuski park

Veliki francuski piknik u Maksimiru uz francuske zalogaje i šansone

Da sve bude nalik pravom pikniku usred kakvog francuskog parka, posjetitelji su pozvani da na taj dan odjenu nešto plavo, bijelo i/ili crveno te na taj način proslave boje francuske, ali i hrvatske zastave.

Da sve bude nalik pravom pikniku usred kakvog francuskog parka, posjetitelji su pozvani da na taj dan odjenu nešto plavo, bijelo i/ili crveno te na taj način proslave boje francuske, ali i hrvatske zastave.

Subota u prirodi na dekici, uz pregršt košarica punih finih zalogaja u društvu obitelji i prijatelja. Savršen scenarij za idealno provedenu subotu, prije početka nove akademske godine Upravo to očekuje sve posjetitelje parka Maksimir 19. rujna na Velikom francuskom pikniku, koji će se održati povodom Dana parka Maksimir od 11 do 17 sati ispred Velike pozornice.

Veliki će francuski piknik nesumnjivo biti jedan od istaknutijih događaja Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj, a posjetitelji će moći uživati u proizvodima koji će dočarati tipičan francuski piknik. Spremljeno od strane poznatog zagrebačkog bistroa RougeMarin, u košarici će se tako naći tučeni maslac s cvijetom soli u teglici, baguette s rogačem i karameliziranom ljutikom, pašteta od pileće jetre sa zelenim paprom, quiche lorraine, salata niçoise, sir brie i tart sa šumskim voćem. Košarice će se po posebnoj cijeni moći kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim i njihovoj internetskoj stranici, kao i na sam dan piknika.

Okuse francuske kuhinje prigodno će pratiti ritmovi francuske glazbe, koju na piknik donose DJ Rea i francuski harmonikaš i kantautor s hrvatskom adresom, Frédéric Lanz. Da sve bude nalik pravom pikniku usred kakvog francuskog parka, posjetitelji su pozvani da na taj dan odjenu nešto plavo, bijelo i/ili crveno te na taj način proslave boje francuske, ali i hrvatske zastave.

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Program obuhvaća više od 180 događanja u 22 grada, a hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznajući s inovativnim dostignućima Francuske.

FOTO: FLICKR/MARKO MARAS