LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Baza budućih studenata novinarstva

Urednica sveučilišnog radija: „Ne želimo politiku u našu butigu, kao ni turbofolk ni narodnjake.”

Urednica Radio Kampusa, splitskog sveučilišnog rada koji je nedavno dobio koncesiju, otkrila je više detalja o tome kako će raditi i što možemo očekivati od programa.

Urednica Radio Kampusa, splitskog sveučilišnog rada koji je nedavno dobio koncesiju, otkrila je više detalja o tome kako će raditi i što možemo očekivati od programa.

Radio Kampus projekt je udruge Studenti za studente i aktivan je više od sedam godina, no tek unazad posljednje četiri godine bilo ga je moguće čuti u eteru putem live streama, dok će ga sad biti moguće čuti i na njegovoj frekvenciji 104,1 megaherca. Urednica, 22-godišnja Matea Zanić otkrila je za Slobodnu Dalmaciju više detalja o onome što možemo očekivati od njih.

Zanić je studentica 1. godine diplomskog studija informatičkog menadžmenta te je ujedno i predsjednica udruge Studenti za studente. Na Radio Kampus došla je prije dvije i pol godine na nagovor prijatelja, no, kako kaže za Slobodnu Dalmaciju, još je od srednje škole bila aktivna u području novinarstva.

Glavna urednica ističe da i dalje neće biti politike na radiju, kao ni turbofolka ni narodnjaka:
– Studentski smo radio i, kao do sada, želimo mladim glazbenicima dati priliku da se probiju. Dosta njih je već isprofilirano i samo traže svoje mjesto, a mi im nudimo tu priliku. Kod nas će za svakoga biti ponešto. – naglašava Matea.
U listopadu ili studenom službeno bi trebali krenuti s radom, a do tada je plan okupiti studente kako bi svi zajedno imali probni program prije nego krenu u eter. Zasad je ondje tridesetak volontera, no trebali bi doći i budući studenti novinarstva kojima bi Radio Kampus ujedno bio nastavna baza.

Do sada je kroz Radio Kampus prošlo 120 ljudi, od kojih mnogi rade u lokalnim i nacionalnim medijima:
– Na sve nas strane ima. Svi ljudi koji su bili od samih početaka projekta Radio Kampus i dandanas su uz nas. Daju prijedlog i savjetuju nas, ali i pomažu ako zapnemo. Prava smo mala obitelj. – rekla je Matea na kraju za Slobodnu Dalmaciju.
FOTO: PEXELS