LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Audiovizualni projekt

Urban otvara brijunsku sobu Jamesa Joycea

Damir Urban izvedbom uživo svečano otvara audiovizualni projekt Brijunska soba Jamesa Joycea. Posjetitelji će moći vidjeti posebno pripremljena djela – slike, fotografije, mape, videosnimke, audiozapise, rekvizite.... 

Damir Urban izvedbom uživo svečano otvara audiovizualni projekt Brijunska soba Jamesa Joycea. Posjetitelji će moći vidjeti posebno pripremljena djela – slike, fotografije, mape, videosnimke, audiozapise, rekvizite.... 

Prema ideji Damira Urbana, a u organizaciji Kazališta Ulysses i Nacionalnog parka Brijuni, nastao je audiovizualni projekt Brijunska soba Jamesa Joycea. Njegovo će se otvorenje održati u ponedjeljak, 27. srpnja, u 12:00 u prizemlju Hotela Karmen na Velikom Brijunu.
 

Projekt je zamišljen kao multimedijalni doživljaj smješten u nezavisnu izložbenu prostoriju, posebno uređenu i zamišljenu kao Joyceova soba. 

– U njoj će posjetitelji, poštujući trenutne epidemiološke mjere, moći u individualnim obilascima ili u posjetu minimalnog broja ljudi vidjeti posebno pripremljena djela – slike, fotografije, mape, videosnimke, audiozapise, rekvizite....U prethodno najavljenim terminima, u točno određeno vrijeme, čut će Joyceu posvećenu glazbu, koja će se moći čuti isključivo u ovome prostoru, vidjet će se ulomak izvedbe, snimke. – navode organizatori.

Dodaju i sljedeće: 

– Prostor će, s jedne strane, interpretirajući zamišljenu Joyceovu sobu, ponuditi i edukacijsku i umjetničku funkciju. Nudit će da posjetitelji istovremeno kroz glazbu, fotografije, knjige, interpretacije, novinske članke i pisane zapise nauče nešto novo, kako o samom Joyceu i romanu Uliks tako i o Kazalištu Ulysses. S druge strane, ovaj prostor bit će mjesto otkrivanja načina na koji su umjetnici u svom radu proživjeli i stvarali posvećeni i nadahnuti likom i djelom Jamesa Joycea. Posjetitelji će moći preuzeti i aktivnu ulogu, tako da će u sobi moći ostaviti svoj rad, misao, doživljaj, koji bi se sljedeće godine mogli uključiti u nastavak Joyceove sobe u istom ili nekom drugom obliku i prostoru.

Izvedbom uživo sobu će svečano otvoriti Damir Urban. A u različitim intervalima svojim izvedbama i umjetničkim izričajem oživjet će je umjetnici Nigel Osborne, Zijah Sokolović, Matija Ferlin, Livija Pandur i drugi. Na društvenim mrežama prenosit će se susreti s autorima ondje. 

Ovaj projekt ujedno je uvod i najava
 velikog multimedijalnog projekta Uliks koji će biti uprizoren na Malom Brijunu 2021. godine u produkciji Kazališta Ulysses.

FOTO: PR FOTO / KAZALIŠTE ULYSSES