LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam za knjigoljupce

Unatoč raznim nagađanjima Interliber i ove godine besplatan – evo uz koje se mjere održava

Interliber će se održati od 10. do 15. studenog pod posebnim mjerama kako ne bi došlo do širenja zaraze koronavirusom.

Interliber će se održati od 10. do 15. studenog pod posebnim mjerama kako ne bi došlo do širenja zaraze koronavirusom.

O ovogodišnjem Interliberu bilo je mnogo nagađanja pa su tako kružile glasine da će se naplaćivati ulaz, da se možda neće ni održati i slično, no prije nekoliko dana organizatori događaja ugušili su te glasine. Ne samo da će se održati i da će ulaz biti besplatan, sajam će se ove godine odvijati drugačije nego do sada – bit će prilagođen trenutnim uvjetima.

Ovogodišnje, 43. izdanje Interlibera održat će se od 10. do 15. studenog i svim će knjigoljupcima promovirati knjige, pisce, čitanje, znanost, znanje te ponuditi brojni drugi zanimljivi sadržaji, a sve to po povoljnijim cijenama od uobičajenih. Kako bi se mogao realizirati, Nacionalni stožer civilne zaštite RH i Stožer civilne zaštite Grada Zagreba pripremili su sljedeće mjere, odnosno osigurali sljedeće uvjete:
  1. Prošireni su prolazi između izložbenih prostora.
  2. U funkciji su paviljoni 5, 6, 7a.
  3. Povećan broj ulaza i izlaza u svaki paviljon i iz njih.
  4. 11-satno dnevno radno vrijeme za posjetitelje od 10 do 21 sat svaki dan, a u petak i subotu do 22 sata.
  5. Ulaz je za posjetitelje glavni Južni ulaz u prostor Zagrebačkog velesajma d. o. o., u kojem će biti registracija posjetitelja COVID-19 upitnikom i beskontaktno mjerenje tjelesne temperature.
  6. Pri registraciji posjetitelji će dobiti besplatnu ulaznicu za prolazak kroz mehaničke barijere, tzv. vrtuljke.
  7. Ispred ulaza u svaki paviljon vršit će se beskontaktno mjerenje tjelesne temperature.
  8. Ispred ulaza u svaki paviljon postavljeni su brojači s trenutnim brojem osoba u paviljonu, ulazak moguć do propisanog maksimalnog broja posjetitelja.
  9. Postavljene oznake u paviljonima za održavanje socijalne distance od 1,5 metra.
  10. Posebni ulazi u paviljone i izlazi iz njih uz preporuku jednosmjernog kretanja osoba kroz paviljone od ulaza prema izlazu odnosno bez miješanja ulaska i izlaska osoba na ulaznom mjestu.
  11. Održavanje stručnog programa na izdvojenom mjestu na galeriji paviljona 5 te na otvorenom prostoru.
  12. Primjena ostalih epidemioloških mjera: u paviljonske prostore posjetitelji ne mogu ući bez zaštitne maske koja im pokriva nos i usta; u svakom paviljonu bit će prisutni COVID-redari koji će nadzirati ispravno nošenje zaštitnih maski te upućivati na razdvajanje posjetitelja u slučaju stvaranja većih grupa ljudi na pojedinim mjestima; dezinfekcija stolaca, stolova, govornica i razglasne opreme nakon svake točke stručnog programa; prozračivanje paviljonskog prostora svakih 60 minuta; dezinfekcijska sredstva na svim infopunktovima te na više mjesta u svakom paviljonu i druge mjere sukladno aktivnom epidemiološkom okviru.
Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY