LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnički natječaj

Umjetnici, pozor: Otvorene su prijave za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža

HDLU poziva sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na 3. Zagrebačkom festivalu crteža sa temom Avantura.

HDLU poziva sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na 3. Zagrebačkom festivalu crteža sa temom Avantura.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije da se prijave za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža, koji će ove godine imati i temu festivala – Avantura.

 

Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, s ciljem da festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz realnu i virtualnu izložbu crteža uz prateće kreativne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža. I ove godine, uz podršku Gradskog ureda za kulturu Zagreb, krajem rujna 2021. nastavlja se tradicija i organizira se 3. Zagrebački festival crteža u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 30. 9. do 3. 10. 2021.

 

HDLU poziva sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na 3. Zagrebačkom festivalu crteža sa temom Avantura. Avantura kao istraživanje nepoznatog, susret s novim prostorima, gradovima, ljudima, doživljaji iz djetinjstva i mladosti, duhovne avanture, avanture omiljenih književnih i filmskih junaka, avanture u prirodi – sve ono što umjetnici zamišljaju pod pojmom avantura može biti rad na ovogodišnjem festivalu.

Uz zagrebačke umjetnike, mogu se prijaviti i umjetnici iz drugih gradova, pod uvjetom da se sami pobrinu za to kako će radove dostaviti na festival i uzeti ih po završetku festivala, jer zbog ograničenih sredstava za organizaciju festivala, HDLU Zagreb ne može preuzeti troškove poštarina.

 

Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 komada, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: hdlu.zagreb@outlook.com u privitku e-pošte do 1. 9. 2021. u 12 sati. Potrebno je navesti naziv, tehniku i dimenzije radova te kraću biografiju umjetnika (do pet rečenica). Izložba je bez kotizacije, katalog za izlagače bit će besplatan, a po završetku natječaja, svi će pristupnici u roku od nekoliko dana dobiti obavijest o rezultatima na svoju e-adresu.

FOTO: PIXABAY