LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Arheološki park Andautonija

Učimo od Rimljana: ove nedjelje upoznajte se s raznim igrama popularnim u rimsko vrijeme

Ovu nedjelju u povodu Dana europske baštine Arheološki muzej u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata u Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu

Ovu nedjelju u povodu Dana europske baštine Arheološki muzej u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata u Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu

 

Ako još uvijek ne znate gdje ćete provesti ovu nedjelju, korisno je znati da ovu nedjelju u povodu Dana europske baštine Arheološki muzej u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata u Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu.

Manifestacijom Dani europske baštine pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije proslavlja se kulturna baština svih europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Ovogodišnje izdanje obilježava se diljem Europe pod zajedničkim naslovom Održivost baštine, a u Hrvatskoj se održava tijekom rujna i listopada.

Ove nedjelje u Ščitarjevu od 12 do 18 sati  posjetitelji će moći besplatno razgledati lokalitet i izložbu Mirisi u rimskom gradu Andautoniji, a priprema se i radionica i igraonica pod temom Učimo od Rimljana… o igrama i igračkama.

Izrađivat će se igračke od recikliranog materijala, a posjetitelji će se moći upoznati s raznim igrama popularnim u rimsko vrijeme. Također, održat će se i mali sajam razmjene rabljenih igračaka.

 

FOTO: PRESS: ARHEOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU, KOCKE ZA IGRU, R. LEŠ