LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književna nagrada

U tijeku natječaj za književnu nagradu „Fric” – nagrada 75 tisuća kuna

Zadnji je rok za slanje knjiga za nagradu „Fric” 1. rujna 2020. godine, a pravovremenost slanja ustanovljava se po datumu na poštanskom pečatu.

Zadnji je rok za slanje knjiga za nagradu „Fric” 1. rujna 2020. godine, a pravovremenost slanja ustanovljava se po datumu na poštanskom pečatu.

Tjednik Express dodjeljuje nagradu Fric – nagradu koja se dodjeljuje godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku premijerno objavljenoj u Hrvatskoj u razdoblju od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2020. godine (izborna godina).

U konkurenciju ulaze svi romani, zbirke pripovijedaka ili novela, svi neprevedeni premijerno objavljeni naslovi u izbornom razdoblju koji su dobili UDK signaturu XXX-3, a ne ulaze u ponovljena izdanja ili ona kojih je većinski dio već objavljen.

Knjige za nagradu Fric mogu kandidirati izdavači, autori/ce ili žiri, slanjem sedam primjeraka na adresu:
 
Za Nagradu Fric (Igor Vikić)
24 sata d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1
10010 Zagreb
 
Zadnji je rok za slanje knjiga u konkurenciju 1. rujna 2020. godine, a pravovremenost slanja ustanovljava se po datumu na poštanskom pečatu. Žiri u čijem su sastavu Biljana Romić (predsjednica), Igor Vikić, Vlado Martek, Jagna Pogačnik, Vesna Degoricija i Hrvoje Klasić odabrat će 13 knjiga u širi izbor i objaviti ga. Šest naslova užeg izbora bit će proglašeno tijekom prosinca 2020. godine.

Dobitniku/ci nagrade Fric, koja uključuje i financijski dio, svotu od 75 000 kuna bruto, bit će proglašen/a i Nagrada dodijeljena tijekom siječnja ili veljače 2021. godine.
FOTO: FLICKR