LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Godišnje događanje

U tijeku je Svjetski tjedan talijanskog jezika

Događanje se održava dvadesetu godinu zaredom, a brojne izložbe, predavanja i tribine održat će se i po institucijama u Hrvatskoj. Pozvani su svi zainteresirani.

Događanje se održava dvadesetu godinu zaredom, a brojne izložbe, predavanja i tribine održat će se i po institucijama u Hrvatskoj. Pozvani su svi zainteresirani.

Od 18. do 24. listopada održava se Svjetski tjedan talijanskog jezika. Manifestacija se obilježava od 2001. godine, što znači da ova godina označava jubilarni dvadeseti takav događaj. Sve se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjedničkog ureda Italije.

Svake godine Tjedan ima različitu temu, a ove je godine glavni motiv Dante Alighieri, veliki talijanski srednjovjekovni književnik. Ove se godine obilježava sedamstota godišnjica njegovog rođenja.

Razne manifestacije održavaju se u institucijama diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Recimo, u Talijanskom kulturnom institutu u Zagrebu održat će se razne izložbe i predavanja s predstavljanjem knjige Dante ― priča o njegovom životu. Cijeli program možete vidjeti na poveznici

U prostorima Zajednice Talijana Zadar održat će se program s predavanjima studenata talijanistike Sveučilišta u Zadru. 

Odsjek za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci u suradnji Generalnim konzulatom Republike Italije u Hrvatskoj održat će okrugli stol pod nazivom Dante, l'italiano 22. listopada u 17 sati, u dvorani 6 Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Na okruglom će stolu sudjelovati prof. Ljiljana Avirović sa sveučilišta u Trstu, prof. dr. sc. Piermario Vescovo sa Sveučilišta Ca'Foscari u Veneciji te izv. prof. dr. sc. Gianna Mazzieri Sanković sa Sveučilišta u Rijeci.
FOTO: PIXABAY