LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online-radionica

U središtu besplatne 6. Motion radionice gluma i govorništvo; otvorene prijave za sudjelovanje

U tijeku su prijave za sudjelovanje na besplatnoj radionici Motion koja se sastoji od online-predavanja i praktičnih glumačkih vježbi uživo, u prostorijama Sveučilišta u Dubrovniku.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na besplatnoj radionici Motion koja se sastoji od online-predavanja i praktičnih glumačkih vježbi uživo, u prostorijama Sveučilišta u Dubrovniku.

Radionica Motion, koju organizira istoimena udruga, održat će se od 7. do 14. studenog, a u središtu su tog, šestog izdanja, gluma i govorništvo. Dok će se teorijska predavanja slušati online preko Zoom platforme, praktična nastava održat će se na Sveučilištu u Dubrovniku. 

Mentori su 6. Motiona glumice Tena Pataky, Sanja Drakulić, Angela Bulum i Gordana Džepina te glumac Asim Ugljen, producentica Meera Joshi, dizajner zvuka Nikola Janković, redatelj i glumac Jason Mann, fonetičarka Monika Dražinić te Vedran Komerički, glumac, pedagog i asistent u režiji.

Masterclass održavat će se na Zoomu svih sedam dana u isto vrijeme (od 15:00 do 16:30), a prijave za sudjelovanje šalju se na e-mail fumotion@gmail.com. Prvi dan na rasporedu je masterclass Asima Ugljena s temom Ispred i iza kamere. U nedjelju će Sanja Drakulić podučiti polaznike o najčešćim pogreškama koje se trebaju izbjegavati te što se mora naglasiti pri snimanju castinga. Monika Dražinić u ponedjeljak će objasniti kako ispravno pripremiti govor, zadržati pozornost publike te ostaviti dojam i prenijeti kvalitetnu poruku. Meera Joshi govorit će o poslovnoj retorici u utorak, a Gordana Džepina o glumi na filmu u srijedu. U četvrtak je tema masterclassa povezivanje partnera na sceni s Tenom Pataky i Vedranom Komeričkim, a u petak Jason Mann govori o improvizaciji na filmu i u teatru komedije, dok će Nikola Janković u subotu izdvojiti pet načina kako zvučati bolje. 

Sve glumačke vježbe održavat će Angela Bulum u prostorijama Sveučilišta u Dubrovniku u subotu i nedjelju od 17:00 do 18:30, te od ponedjeljka do subote od 18:30 do 20:00. 

Sudjelovanje je besplatno. Detaljan program i koju riječ o samim mentorima ovogodišnje radionice možete pronaći u opisu Facebook događaja 6. radionica Motion.

FOTO: PIXABAY / MICHELLE KOEBKE