LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drama „Granatiranje”

U KunstTeatru uskoro praizvedba nagrađivanog teksta Dine Pešuta

Praizvedbu drame Dine Pešuta režirala je Judita Gamulin, dok u predstavi glume Marin Klišmanić, Luka Knez i Iva Kraljević.

Praizvedbu drame Dine Pešuta režirala je Judita Gamulin, dok u predstavi glume Marin Klišmanić, Luka Knez i Iva Kraljević.

U srijedu, 8. rujna, održat će se prva ovosezonska premijera KunstTeatra, s početkom u 20 sati, u dvorani na Trešnjevci (Dubovačka 1). Praizvedbu drame Granatiranje Dine Pešuta režirala je Judita Gamulin, dok u predstavi glume Marin Klišmanić, Luka Knez i Iva Kraljević. 

Rudi i Miloš se susretnu.

U noći. Usred prazne ulice. Pred sam kraj rata.

Nekoliko trenutaka prije granatiranja.

Tako počinje njihova ljubavna priča, jednostavnim susretom.

***

I granata, kaže, ipak postoji sutra. U susretu dvojice stranaca, u zaljubljivanju, u svemu onom što olako obilježimo kao trivijalno, kičasto ili sladunjavo. Svako ono grandiozno sutra koje postaje temelj za preživljavanje.

***

Rudi i Miloš se susreću ponovno.

Nakon 7300 sutra, u noćnom klubu, u nekom drugom gradu, u suvišku nade.

Dva se stranca napokon upoznaju. Tako zvuči kraj ove drame. Tako počinje njihova ljubavna priča.

Drama je nagrađena prvom Nagradom za dramsko djelo Marin Držić u 2019. godini.

Scenografkinja je Katarina Juričić, autor glazbe Leo Beslać, suradnik za scenski pokret Pravdan Devlahović, oblikovatelji svjetla su Katarina Juričić i Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentica produkcije Hana Zrnčić Dim, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji s Kazališnom družinom KUFER uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu te Zaklade Kultura nova.

FOTO: UNSPLASH