LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališna predstava

„Tri sestre” iz Novosibirska dolaze u zagrebački HNK

U ruskom provincijskom gradu žive tri sestre: Olga, Irina i Maša...

U ruskom provincijskom gradu žive tri sestre: Olga, Irina i Maša...

Ruska kazališna senzacija Tri sestre teatra Red Torch iz Novosibirska, redatelja Timofeja Kuljabina, odigrat će predstavu na znakovnom jeziku 27, 28. i 29. rujna u zagrebačkom HNK u sklopu Festivala svjetskog kazališta.

– Tradicionalna, i u svijetu omiljena tehnika Stanislavskoga pretočena je u dokumentarnu ekspresiju koja veoma često prerasta u nevjerojatno dirljive prizore u kojima Čehovljev tekst dobiva sasvim nova začudna značenja. – rekao je o predstavi ravnatelj Drame Ivica Buljan.

Iz sinopsisa: 


U ruskom provincijskom gradu žive djeca generala Prozorova, koji je umro prije godinu dana: tri sestre: Olga, Irina i Maša i njihov mlađi brat Andrej. Prozorovi će se vratiti u grad svog djetinjstva, u Moskvu, tlačeni provincijskim životom. Andrej želi nastaviti znanstvenu karijeru na Sveučilištu u Moskvi. Međutim, uskoro se Andrej ženi Natashom i dobivaju dijete. Andrej je prisiljen početi raditi u gradskoj upravi. Olga, protiv njezine želje, nastavlja raditi u gimnaziji, Irina pokušava voditi aktivan život, ali posao je samo živcira.

Posljednja joj je nada da postane zaljubljena žena Tuzenbacha i ode s njim iz grada. Maša se zaljubljuje u pukovnika Vershinina, ali on je oženjen – a Maša je udana za učitelja Kulygina. San o povratku u Moskvu postaje sve manje stvaran. U završnici predstave, tri godine kasnije, sve nade i planovi triju sestara konačno su slomljene. Vojna jedinica seli se u drugi grad – Vershinin napušta Mašu. Olga postaje voditeljica škole koju mrzi. Irinu mladenku u dvoboju ubije Soleni koji je ljubomoran na Irinu. Andrej je otac dvoje djece i pokrajinski dužnosnik. Natasha postaje domaćica kuće Prozorovih. Tri sestre podršku nalaze samo jedna u drugoj i u misli da moraju živjeti dalje.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR