LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NAGRADA IVAN GORAN KOVAČIĆ

Traži se najbolja pjesnička zbirka u Hrvatskoj, a pobjednika očekuju vrijedne nagrade

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 tisuća kuna, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 tisuća kuna, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju.

Prijavljene knjige moraju biti objavljene u razdoblju od 1. studenog 2020. do 31. listopada 2022. godine, a 3 primjerka iste šalje se na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom: „Za Nagradu Ivan Goran Kovačić“.

Rok za slanje knjiga je 9. prosinac 2022. Žiri koji radi u sastavu: Miroslav Mićanović, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista/ica do 21. veljače 2023., a dobitnik/ca Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 tisuća kuna, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom.

Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA