LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Studentskom izložbom otvorena Filmska RUNDA; traje još danas!

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija.

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija.

Izložbom radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom Na rubu fotografije u osječkoj Galeriji Kazamat otvorena je treća po redu revija hrvatskih kratkih filmova Filmska RUNDA. Posjetitelji su prvi dan imali priliku pogledati brojne filmske premijerne naslove.

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija. U ime Društva hrvatskih filmskih redatelja redateljica Katarina Zrinka Matijević zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu, a organizatorica Dalija Dozet pojasnila je koji je ovogodišnji fokus Filmske RUNDE:

– Osim već tradicionalnih blokova s kratkim nagrađivanim filmovima nastalima u profesionalnoj i studentskoj produkciji te predstavljanjem njihovih autora, ove godine donosimo i zanimljivu perspektivu iz FOKUS profesije – snimanja.

Dva naslova iz Premijerne RUNDE, film Instar redatelja Edgara Njarija te film Tragovi Tonija Baloga, publika je dočekala s oduševljenjem, a autori su nakon projekcija odgovarali na pitanja o procesu rada na svojim filmovima. Nakon premijere autori su izrazili želju da filmovi dalje putuju na druge revije i festivale u Hrvatskoj, ali i šire.

Premijeru je dočekao i spot za pjesmu poznatog osječkog repera Kandžije. Spot je nastao na Radionici spota koju su vodili direktor fotografije Filip Tot i montažerka Maida Srabović.

Drugi dan revije krenuo je s panelom u kojemu su o procesu rada na filmu iz snimateljske perspektive, o uvjetima i mogućnostima snimanja i produkcije kratkih filmova u Osijeku govorili osječki filmaši. Filmska RUNDA traje još danas, 27. svibnja 2018, a ulaz je na sva događanja besplatan.

FOTO: KRISTINA ALILOVIĆ