LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba na FFZG-u

Studenti etnologije i kulturne antropologije predstavljaju „Kronike jednog projekta”

Vizualna sekcija Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije posjetiteljima probližava iskustvo etnografskih istraživanja i prikazivanja kulturnih običaja kamerom. 

Vizualna sekcija Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije posjetiteljima probližava iskustvo etnografskih istraživanja i prikazivanja kulturnih običaja kamerom. 

U sklopu pete godine održavanja projekta Pazi što jedeš laboratorij studenti su pripremili izložbu koja tematizira dokumentiranje prehrane i pripreme tradicijskih jela istarskih krajeva te svakodnevicu za vrijeme globalne pandemije i izolacije pod nazivom Kronike jednog projekta – predstavljanje projekta Pazi što jedešMože se pogledati od 17. svibnja do 30. lipnja 2021. u Maloj auli, prostoru ispred knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 

Studentski radovi koji se predstavljaju rezultat su dosadašnjih terenskih istraživanja, dokumentiranja nematerijalne kulture i izrade etnografskih filmova. Na izložbi se mogu pronaći i predmeti korišteni u dokumentiranju građe, ali i oni prikupljeni na terenskim istraživanjima. Na ovaj način nastoje posjetiteljima približiti iskustvo etnografskih istraživanja i prikazivanja kulturnih običaja kamerom. 

Izložbu donosi Vizualna sekcija Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije (KSEKA): Rea Drvar, Marija Rojko, Anouk Taylor, Petra Ilić, Ines Bačan u suradnji s: dr. sc. Tanjom Kocković Zaborski (viša kustosica, Etnografski muzej, Zagreb), doc. dr. sc. Tihanom Rubić (Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), doc. dr. sc. Danijelom Birt Katić (Odjel za etnologiju i antropologiju, Sveučilište u Zadru) i Matijom Kraljem (voditelj radionice snimanja i montaže kratkog filma). 
FOTO: STUDENTSKI.HR / INES BAČAN