LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališna izvedba

Studenti 3. godine igraju „Dobrog čovjeka iz Sečuana” u Exitu, ulaz besplatan

Čak 14 mladih glumaca ispričat će priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini, o trima bogovima koji dokazuju da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj.

Čak 14 mladih glumaca ispričat će priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini, o trima bogovima koji dokazuju da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj.

Alegorična drama Bertolta Brechta Dobri čovjek iz Sečuana, u režiji Lenke Udovički i Rade Šerbedžije, gostuje 10. svibnja, u 20 sati u Teatru Exit (Ilica 208, Zagreb). Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Ulysses i Studija glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci uz podršku Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

U predstavi nastupa 14 mladih glumaca koji će kroz brehtijanski začudnu glumu, pjesmu i pokret inspiriran kineskom operom i Shanghai jazzom ispričati priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini. Riječ je o studentima 3. godine BA: Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čarzavec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Romina Tonković, Vanda Velagić i Nataša Veselinović uz glazbenu pratnju Ivana Valušeka.

Radnja govori o trima bogovima koji se spuštaju na Zemlju u potrazi za barem jednom dobrom dušom kako bi dokazali da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj. Jedina dobra osoba, prostitutka Šen Te, pronađena je u bijednom kineskom gradu Sečuanu i muči se više nego ikad, rastrgana između nagona da svima udovolji i nagona da se zauzme sama za sebe. Kako bi se očuvala, pribjegava drastičnim sredstvima…

Glazbu potpisuje Nigel Osborne, pokret i koreografiju Staša Zurovac, scenografiju Paola Lugarić, kostimografiju Ivana Butković i Adriana Milić, a korepetitorica je Valnea Žauhar. Ulaz je slobodan, uz prethodnu rezervaciju ulaznica na blagajni Teatra Exit.

FOTO: KAZALIŠTE ULYSSES