LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijerna predstava

Škvadrina „Plaža” u režiji Aleksandra Švabića i Damira Klemenića otvara sezonu u Teatru &TD

Premijera u Teatru &TD zakazana je za 22. rujna u Velikoj dvorani &TD-a, a reprizna izvedba je 23. rujna.

Premijera u Teatru &TD zakazana je za 22. rujna u Velikoj dvorani &TD-a, a reprizna izvedba je 23. rujna.

Prva je ovogodišnja premijera u Teatru &TD dramsko-plesna predstava Plaža, redatelja Aleksandra Švabića i Damira Klemenića. Riječ je o koprodukciji UO Škvadra i Teatra &TD, a izvode je plesni kolektiv ŠKVADRA i glumica Nataša Kopeč. 

– Ne postoji značenje izvan onoga čemu mi dajemo smisao. U ideji, odlazak na plažu prihvaćen je kao prostor i vrijeme u kojem se opuštamo u vlastitoj intimi, polumeditativnom stanju, u poluprirodnom ambijentu. Takvi momenti lucidnosti rijetki su i kratki, češće ih zamjenjuju prizori s mnoštvom ljudi, s istim ciljem. Predah i odmor. Ubrzo prostor plaže postaje vrtlog buke, želja, rituala i navika kojih je i sam dio. Postaje prostor izlaganja i procjenjivanja, osude i fascinacije. Gužva pojedinaca koji se nemirno bore svatko za svoj mir. I tako nešto što je u ideji trebalo biti opuštajuće, postaje tjeskobno i napeto. Pa šta?! – stoji u najavi izložbe. 

Plaža rastvara, uvećava, pikselizira događaje koji se odvijaju na lokaciji stvarne plaže i daje im priliku da postanu dramske situacije i koreografije. Premijera je zakazana za 22. rujna u Velikoj dvorani &TD-a, a reprizna izvedba je 23. rujna.

FOTO: LUKA DUBROJA