LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ReArt festival Osijek

ReArt festival ponovno u Osijeku – sada u zimskom izdanju

Kulturni centar Osijek odlučio je ugostiti program ovogodišnjeg zimskog izdanja ReArt festivala, u subotu 17. prosinca, u vremenu od 9 do 19 sati.

Kulturni centar Osijek odlučio je ugostiti program ovogodišnjeg zimskog izdanja ReArt festivala, u subotu 17. prosinca, u vremenu od 9 do 19 sati.

Udruga REART i Kulturni centar Osijek, uz podršku grada Osijeka, pozivaju na još jedno zimsko izdanje ReArt festivala koje se također održava već dugi niz godina u proljetnim ili ljetnim mjesecima, a sada su odlučili održati još jedan festival, drugi ove godine. Festival će se održati 17. prosinca 2022. u vremenu od 9 do 19 sati u prostorima Kulturnog centra u Osijeku. Festival koji promovira lokalne umjetnike, sve kreativce i kreativne industrije, poznat je po tome što se vodi motom Misli globalno kupuj lokalno i što potiče uradi sam kulturu.

U zimskom ozračju organizirat će se druženja, očekuju se umjetnici, kreativci i rukotvorci svih usmjerenja. Ponovno okupljaju spektar različitih kulturnih industrija kroz kreativni sajam gdje će se moći pronaći produkti modnog dizajna, dekor, suveniri, igračke i registrirane biljne kozmetike, a također biti će moguće i upoznati sve te ljude koji stoje iza svih tih brendova i predstavljaju svoju kvalitetu. Biti će organizirane različite aktivnosti poput kreativnih radionica koje će prikazivati nastanak određenih radova i proizvoda, različite izložbe, glazbeni program i večernji tradicionalni Džemper party na lokaciji udruge Slama u sklopu Slamanja organizacije.

ReArt festival

Festival se izvodi od 2014. godine, a jedan je od projekata udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART, i označava mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca, spaja kreativne industrije i prikazuje stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt kao kratica znači reciklirana, rekomponirana umjetnost. Festival djeluje kao platforma za umjetnost, približava publiku umjetnicima i obrnuto, daje prostor na kojem kreativci mogu predstaviti i promicati kulturu recikliranja, a i sam festival je značajan upravo zbog toga što promiče recikliranje kao nešto što moramo prakticirati. Kao festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju.

Svake godine, što je i očekivati, raste interes mladih umjetnika koji se žele predstaviti kroz ReArt festival koji se zalaže za različitosti, a odvija se u ugodnom, prijateljskom, društvenom ozračju. Cilj im je na odgovarajuću temu određenog djela oživjeti razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Žele usmjeriti publiku da prepozna grad Osijek i regije Slavonije i Baranje koji su na listi kulturnog i urbanog središta, a također želi i promovirati turističku i gospodarsku ponudu grada na Dravi koji iz godine u godinu postaje sve veće kulturno i turističko središte koje je vrijedno posjeta.

U Kulturnom centru Osijek, u ovogodišnjem predbožićnom periodu, pojavit će se 22 ReArtova izlagača koji su kreativci, umjetnici, dizajneri, obrtnici i mali poduzetnici iz Slavonije i Baranje koji dolaze predstaviti svoj rad. Ulaz će biti slobodan te se očekuju brojni posjetitelji koji će uživati u raznolikom programu koji je ove zime Udruga pripremila. Program možete popratiti na njihovoj Facebook i službenoj stranici.

FOTO: UDRUGA REART