LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kino budućnosti

Prvo VR kino u Hrvatskoj uskoro otvara svoja vrata

Novo i uzbudljivo iskustvo za sve filmoljupce – kino virtualne realnosti dolazi u Zagreb.

Novo i uzbudljivo iskustvo za sve filmoljupce – kino virtualne realnosti dolazi u Zagreb.

Virtualna realnost prvo je pokrenula val oduševljenja u gaming-industriji, a sada u Hrvatsku dolazi i na velika platna. Filmoljupci će uskoro moći pogledati filmove na sasvim drugačiji način u prvom hrvatskom VR kinu, stoji na stranici Kluba za ekspedicionizam i kulturu.

Ovo kino s inovativnom storytelling tehnologijom trebalo bi se otvoriti u studenom ove godine u centru Zagreba. Posjetitelji će moći pogledati prvi hrvatski VR film putopisca Davora Rostuhara u produkciji KEK-a. Osim toga, prikazivat će se i nekoliko svjetski poznatih VR dokumentarnih filmova po Rostuharovom izboru.
 

„Sa stvaranjem najnovijeg kreativnog projekta o lovcima sakupljačima, konkretno o plemenu Hadzabe u Tanzaniji, postavili smo si pitanje kako tu priču želimo predstaviti i pokazati. Svi projekti Davora Rostuhara i KEK-a multimedijalni su, poprimaju razne oblike, često istovremeno – poput knjiga, fotomonografija, filmova i predavanja. KEK projekti nisu samo priče, to su cijeli višedimenzionalni svjetovi koji se mogu istraživati iznova i iznova." - stoji u objavi KEK-a.


Jedan je od razloga zašto je ovo kino nastalo upravo taj da u Hrvatskoj ne postoji kino u kojem bi se njihov film mogao prikazivati, stoga su ga odlučili pokrenuti sami.

,,S projektom ‘Lovci sakupljači’ odlučili smo se ponovo upustiti u nešto novo i tu priču istražiti i kroz novi medij virtualne stvarnosti. Davor Rostuhar proveo je 16 dana na ekspediciji s timom u Tanzaniji, koristeći najkvalitetniju VR tehnologiju za snimanje prvog hrvatskog VR dokumentarnog filma." – stoji u objavi KEK-a.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA