LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radio Student

Prijavite se na Facebook i ostanite kući jer „Umjetnost dolazi vama”

Virtualne šetnje, online knjige, platforme za gledanje filmova i još mnogo toga od sada se za ubijanje dosade može naći na jednom mjestu – na Facebook grupi kulturne redakcije Radia Student.

Virtualne šetnje, online knjige, platforme za gledanje filmova i još mnogo toga od sada se za ubijanje dosade može naći na jednom mjestu – na Facebook grupi kulturne redakcije Radia Student.

Ne morate se micati iz udobnosti vlastitog doma da biste ubili dosadu, preživjeli samoizolaciju, a osobito da biste dobili svoju dnevnu dozu kulture koja je, kako kulturna redakcija Radio Studenta voli vjerovati, izvor života. Kako bi pomogla ljudima da im sljedećih nekoliko dana, tjedana ili mjeseci prođe najljepše moguće, ekipa ove redakcije odlučila je na jednom mjestu objediniti sve što se tiče kulture, barem u virtualnom smislu, i to na Facebook grupi pod nazivom Umjetnost dolazi vama

Riječ je o, kako bismo to simbolično mogli nazvati, svojevrsnom virtualnom kulturnom centru na kojemu svi članovi mogu objavljivati ono što se tiče kulture: virtualne šetnje galerijama, muzejima, radiodrame, snimke predstava, live streamove predstava, online knjige, audioknjige, platforme za gledanje filmova, emisije, podcaste, razgovore s umjetnicima i još mnogo toga. Urednica kulturne redakcije Radio Studenta otkriva što se zapravo krije iza ove inicijative:

– Unutar inicijative Umjetnost dolazi vama imamo još jednu inicijativu u kojoj preko Instagram i Facebook stranica naše centralne kulturne emisije Kulturizacija organiziramo live stream otvorenih izložbi u Zagrebu. Naravno, preporuka je izbjegavati okupljanja, ali ovim načinom dovodimo izložbu na svačije male ekrane. Live streamovi nastaju, naravno, u dogovoru s autorom ili autoricom koji provodi naše novinarke i gledatelje svojom izložbom uz razgovor s novinarkom.

S obzirom na to da grupa već sada broji skoro 8 000 članova, čini se da je zatvorenost u kući pobudila interes za onim za što smo ranije smatrali da teško možemo izdvojiti svoje dragocjeno vrijeme – kulturom. Dok se ovih dana osjeti veći interes za čitanjem knjiga i gledanjem flmova, za koje ljudi masovno traže preporuke, možemo se nadati da će to biti slučaj i kada se sve vrati u normalu. Ono što će u tome pomoći, ova je novoosnovana grupa koja će biti tu i nakon koronavirusa za sve ljubitelje kulture, ali i one koji će to tek sada postati:
– Svima nam je jasno da materijali objavljeni u grupi nisu zamjena za iskustvo uživo, ali nadamo se da će barem nekim dijelom ispuniti tu kulturnu prazninu koju trenutačno nosimo u sebi i da će to biti samo poticaj da pohrlimo svi nazad na sva kulturna događanja čim bude sigurno. – nadodaje urednica.
FOTO: FACEBOOK