LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Arheološki muzej Zadar

Predstavljen dvobroj časopisa „Diadora”

Ova znanstvena publikacija Arheološkog muzeja Zadar izlazi od 1960. godine.

Ova znanstvena publikacija Arheološkog muzeja Zadar izlazi od 1960. godine.

U utorak, 4. veljače u Arheološkom muzeju Zadar predstavljen je 26./27. dvobroj časopisa „Diadora”. U ovom se dvobroju može pronaći dvadeset i devet članaka uglednih hrvatskih i međunarodnih stručnjaka. Radovi obrađuju teme od starijeg kamenog doba do srednjeg vijeka te određene segmente djelovanja Arheološkog muzeja Zadar i njegove biblioteke. 

Ovo izdanje časopisa posvećeno je dr. sc. Šimi Batoviću u čast  85. obljetnice života i 60. obljetnice rada u struci. Tijekom dugogodišnjeg rada Batović je napravio sinteze o različitim prapovijesnim razdobljima, osobito željeznom dobu. Iza sebe ima trideset godina rada u Arheološkom muzeju, od toga trinaest godina kao ravnatelj. Radio je i u Matici hrvatskoj u kojoj je također bio ravnatelj, što je zaslužio brojnim istraživanjima i marljivim prikupljanjem materijala. Uz sve to očekivano je osvojio 3 nagrade za životno djelo.

Pisanju članaka za Diadoru pridružili su se i mnogi profesori sa odjela za arheologiju i odjela povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, tako da će ovaj dvobroj sigurno poslužiti kao dodatna literatura studentima. 

Diadora izlazi u redizajniranom obliku i s dvojezičnim tekstom.

FOTO: AMZD