LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste”

Predavanje istaknute dizajnerice tipografskih pisama Marije Doreuli 

Maria će s posjetiteljima podijeliti svoja dosadašnja iskustva u stvaranju tradicionalnih, eksperimentalnih, ali i drugih projekata.

Maria će s posjetiteljima podijeliti svoja dosadašnja iskustva u stvaranju tradicionalnih, eksperimentalnih, ali i drugih projekata.

Dizajnerica tipografskih pisama, kreativna direktorica i osnivačica studija Contrast Foundry, Maria Doreuli održat će besplatno predavanje Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste. Predavanje će se održati u srijedu, 30. kolovoza, s početkom u 19 h, u HDD galeriji (Boškovićeva 18), prenosi Dizajn.hr.

Maria Doreuli osvrnut će se na svoja dosadašnja iskustva i praksu koju je stekla tijekom karijere. Govorit će i o radu studija Contrast Foundry, a nakon predavanja će posjetitelji imati priliku sudjelovati u razgovoru koji će moderirati Sven Sorić. Ta istaknuta dizajnerica iza sebe ima niz projekata koji su osvojili priznanje na međunarodnoj razini u obliku nagrada. 

Njezina priča počela je osnivanjem studija Contrast Foundry davne 2014. godine kao produkt suradnje s dizajnericom Lizom Rasskazovom. U idućim je godinama došlo do širenja studija i zapošljavanja novih ljudi iz dizajnerskih krugova. No, svatko od njih specijaliziran je za drugačije područje, uključujući kaligrafiju, menadžment i druge. Takva raznolikost vidljiva je i u radovima studija, koji su tradicionalni i eksperimentalni, samoinicirani, ali i komercijalni. Korištenje kontrasta njihov je zaštitni znak i vidljiv je u gotovo svakom projektu na kojem rade, što ih čini još posebnijima.

FOTO: UNSPLASH