LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan Arheološkog muzeja Zadar

Povodom obilježavanja Dana Arheološkoga muzeja Zadar i Dana grada Zadra AMZD priređuje prigodni program

Arheološki muzej Zadar obilježava 181. godišnjicu i blagdan sv. Krševana

Arheološki muzej Zadar obilježava 181. godišnjicu i blagdan sv. Krševana

30. studenog 1832. osnovan je Arheološki muzej u Zadru kao dio jednog sveopćeg muzeja pod nazivom Narodni ili Pokrajinski muzej. 24. studenog blagdan je zaštitinika grada Zadra, sv. Krševana. Tim povodom Arheološki muzej organizira seriju zanimljivih predavanja i radionica. 

Tako već ovoga petka možete sudjelovati u radionici "Neandertalci - najstariji stanovnici benkovačkog kraja" pod vodstvom poznatog hrvatskog prapovjesničara prof. dr. sc. Ivora Karavanića u suradnji s Osnovnom školom Benkovac. Od 25. do 29. studenog možete učiti uglatu glagoljicu pod vodstvom prof. Mate Čačića u suradnji s Udrugom glagoljaša Zadar. U utorak, 26. studenog slijedi predavanje o otkriću sarkofaga svećenika i zazidanca Jurja u Zadru koje će održati dr. sc. Jakov Vučić. U ponedjeljak, 2. prosinca, je predstavljanje monografije Ante i Šime Batovića "Helenistički grobovi iz Nadina u okviru V. (zadnje) faze liburnske kulture". Dan nakon je predavanje o povijesti hrvatskog grba koje će održati akademik Nikša Stančić.

Organiziran je i slobodan ulaz u muzej u Zadru, u crkvu sv. Donata te u Muzej ninskih starina, sve pod stručnim vodstvom.

Ako ste zaljubljenik u arheologiju, ovo ne smijete propustiti!

program Arheološkog muzeja Zadar povodom dana grada Zadra i muzeja
 
program Arheološkog Muzeja Zadar, FOTO: AMZD
 
 
 
 
 
 
 
FOTO: AMZD