LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto u Istri

Poreč Open Air festival tijekom ljetnih mjeseci slavi kulturu i gastronomiju

Besplatne projekcije filmskih hitova, cirkus, Matija Cvek i Zsa Zsa, 3D videomapping te gastronomski festival četiriju svjetskih kuhinja razlozi su zašto ovog ljeta morate posjetiti Poreč.

Besplatne projekcije filmskih hitova, cirkus, Matija Cvek i Zsa Zsa, 3D videomapping te gastronomski festival četiriju svjetskih kuhinja razlozi su zašto ovog ljeta morate posjetiti Poreč.

Poreč Open Air koji se četvrtu godinu za redom održava u Poreču, drugom gradu po veličini u Istri, pripremio je sugrađanima i turistima vrlo bogat program. Od 1. srpnja do 14. rujna na različitim lokacijama u gradu (vrtu Ville Polesini i Lungomare, Gradskoj vijećnici, glavnom gradskom trgu te na otoku Sveti Nikola) imate priliku uživati u godišnjem odmoru ili slobodnom danu od rada u sezoni.

Manifestaciju je otvorila kombinacija uličnog performansa i akrobacija Circus in the City. Posjetiteljima je pružena mogućnost gledanja originalnog Cabaret showa. Publika svakog dana u večernjim satima ima priliku uživati u projekcijama filmskih hitova, a neki od njih su: Kralj Arthur: Legenda o maču, Alita: Anđeo borbe, Dobri momci, Lego film 2 te S ljubavlju, Simon. 

Ponedjeljak je rezerviran za cirkuske predstave, utorak je dan za koncerte, a svoje ime tamo pronalaze Matija Cvek, Zsa Zsa, Mia Dimšić i ostali. Srijeda je predviđena za romantične zalaske sunca uz opuštajuće i ljubavne note jazz glazbe, a četvrtkom najmlađi uživaju u Balu princeza koji će im omogućiti upoznavanje s princezama, plesne radionice te malu školu mačevanja. 3D videomapping (nova tehnika koja je spoj arhitekture, dizajna i audio-videotehnologije) površinu zida u Gradskoj vijećnici u Poreču svakog će petka pretvoriti u dinamični videowall. To je tek dio uličnih performansa planiranih za ovogodišnji Festival života. Svake nedjelje sirene, vile i vilenjaci Istra Inspirita posjetitelje predstavama uvode u svijet mitova i bajki.

FOTO: POAF/Manuel Paljuh: romantični piknik uz jazz glazbu

Iako filmski i dramski program završava zadnjim danom kolovoza, Festival se nastavlja gastronomskim dijelom koji će slaviti ribu –pripremat će se delicije od svježe ulovljene tune.

Valja spomenuti i posebne događaje. Koncerti Scifidelity Orchestra, The Janitors i The Blondes grupa popratni su sadržaj World Plates festivala gdje imate priliku upoznati neke svjetske kuhinje, poput američke, meksičke, talijanske i naše domaće istarske kuhinje. Vrijedi posjetiti i podržati ovakvu inicijativu jer tijekom četiri dana četiriju svjetskih kuhinja imate priliku uživati i u glazbi određenog podneblja i odgovarajućem uređenju ambijenta.

Nemojte čekati 14. rujna i samo prisustvovati koncertu Bajage i Instruktora. Ova je manifestacija još jedna divna prilika da se opustite tijekom toplih ljetnih večeri i uživate. Kvalitetno iskoristite svoj godišnji ili slobodan dan od rada u sezoni. Detaljan program festivala Poreč On Air dostupan je i na poveznici.

FOTO: POREČ OPEN AIR FESTIVAL