LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo na kulturnoj sceni

Pokreće se podcast „Klikni s kulturom”

„Klikni s kazalištem” projekt je namijenjen mladima od 16 do 25 godina kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima te im pokušava kulturu približiti kroz online interakciju s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana.

„Klikni s kazalištem” projekt je namijenjen mladima od 16 do 25 godina kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima te im pokušava kulturu približiti kroz online interakciju s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana.

U sklopu online projekta Teatra Tirena Klikni s kazalištem pokrenut je podcast o kulturnim događanjima u Hrvatskoj – Klikni s kulturom!

U projektu Klikni s kazalištem Teatra Tirena do sada su održane četiri online radionice – radionice glume, dramskog pisanja, scenskog pokreta i podcasta. Nakon dvomjesečne radionice podcasta formirane su četiri redakcije u četiri grada – Zagreb, Karlovac, Osijek i Pazin. 

Sljedeća četiri mjeseca svakog tjedna jedna od redakcija objavljivat će podcast emisiju o kazališnim, glazbenim, filmskim, književnim i likovnim događanjima u kojima sudjeluju mladi ili su njima namijenjena. Članovi redakcija su mladi od 16 do 25 godina koji će kroz emisije pokrivati kulturna događanja u Karlovcu, Osijeku, Pazinu, Zagrebu, ali i šire! Voditeljice redakcija su Tamara Perković (Karlovac), Mirna Šmit (Osijek), Roberta Špoljarić (Pazin) i Ines Škuflić-Horvat (Zagreb).

Cilj je projekta mladima omogućiti pristup kulturnim sadržajima, potaknuti aktivno sudjelovanje u kreiranju novih kulturnih sadržaja i formiranju kulturnih zajednica. Sam projekt zamišljen je kao veza između medijskih, kazališnih i filmskih profesionalaca i mladih, kojima projekt osim pristupa znanjima i vještinama omogućava i prostor da kroz različite oblike umjetnosti razvijaju vlastite sposobnosti i kreativnost. Podcast Klikni s kulturom platforma je za afirmaciju stvaralaštva mladih.

Prva podcast emisija objavljena je prošlu subotu; led je probila karlovačka redakcija, a ovu subotu izlazi podcast emisija osječke redakcije! 

U sklopu projekta Klikni s kazalištem trenutno je u tijeku radionica snimanja, a uskoro će se održati i radionica online izvedbe te radionice montaže, scenografije i kostimografije.

Klikni s kazalištem projekt je namijenjen mladima od 16 do 25 godina kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima te im pokušava kulturu približiti kroz online interakciju s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana. Istovremeno potiče razvoj njihovih osobnih kreativnih potencijala, samopouzdanja i kritičkog mišljenja te im omogućuje da aktivno sudjeluju u osmišljavanju digitalnih kulturnih sadržaja i njihovoj provedbi.

FOTO: UNSPLASH