LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko narodno kazalište

Počinje prodaja ulaznica za najljepšu božićnu bajku – balet „Orašar”

Ova baletna bajka neizostavan je dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle.

Ova baletna bajka neizostavan je dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle.

Prodaja ulaznica za balet Orašar P. I. Čajkovskog počinje u srijedu, 3. studenoga, a ulaznice će se moći kupiti preko weba te na blagajni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

 

Prve izvedbe ove baletne čarolije u koreografiji Vladimira Malakhova očekuju se početkom prosinca. Dio izvedbi moći će se gledati uz predočenje EU digitalne COVID-potvrde, a dio uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera bez obveze predočenja EU digitalne COVID-potvrde. Detaljne informacije o epidemiološkim mjerama te rasporedu izvedbi uz COVID i bez COVID-potvrda moći će se pronaći na web-stranici kazališta.

 

Koreografski i režijski Orašara je 2019. u zagrebačkom HNK postavio baletni umjetnik svjetske reputacije Vladimir Malakhov, koji je s baletnim ansamblom već uprizorio popularno Labuđe jezero. 
 

Malakhov svoju fascinaciju klasikom, kako je sam rekao, voli podijeliti s mnogima diljem svijeta, smatrajući kako ljudi vole gledati dobro ispričane priče koje izazivaju emocije. I upravo stoga dolaze i po nekoliko desetaka puta vidjeti i Orašara.
 

Ovu jedinstvenu baletnu bajku osim odraslih obožavaju i djeca različite dobi i ona je neizostavan dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle.
 

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka. Klara obožava i svog ujaka, poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija, kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

FOTO: UNSPLASH