LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival kratkometražnih filmova

Playbox shorts: hollywoodski lifestyle na jednu noć

Filmski festival čiji su dramaturzi, redatelji, snimatelji, montažeri, producenti, glumci – studenti umjetničkih fakulteta.

Filmski festival čiji su dramaturzi, redatelji, snimatelji, montažeri, producenti, glumci – studenti umjetničkih fakulteta.

Playbox Shorts festival je kratkometražnih filmova čiji su dramaturzi, redatelji, snimatelji, montažeri, producenti, glumci – studenti umjetničkih fakulteta koji zaslužuju jednako svečanu premijeru kao i visokobudžetni dugometražni filmovi u Hrvatskoj. Festival će se održati 14. listopada u Kinu Forum, Jarunska 2 Zagreb, s početkom u 19 sati u organizaciji studentske udruge Playbox Production.
 

Cilj je da svaki student, glumac i posjetitelj festivala ima priliku prošetati crvenim tepihom i fotografirati se na istom ispred službenog press-walla revije Playbox Shorts kao i službenih plakata filmova. Svaka osoba koja je radila na filmovima koji će se prikazati, imat će priliku prošetati se dugim crvenim tepihom koji vodi do pozornice na kojem se mogu nakloniti i na tu jednu noć osjećati ponosno što su sudjelovali na studentskom filmu, rekao je predsjednik udruge i redatelj dvaju filmova koja će se prikazati tada, Karlo Gagulić.


Na festivalu će se prikazati pet filmova: Ispit autorice Nine Anđelković u režiji Karla Gagulića, Gagulić potpisuje i režiju filma Šta će selo reć čiji je autor Luka Šamadan, Brač-Seline autora Valenta Majte i Marka Fejera u režiji Valenta Majte, Bilo jednom u videoteci autora i redatelja Petra Bašića te iz Sarajeva u Zagreb stiže film Jan autora i redatelja Kenana Musića.

Preporuke za pogledati filmove dodijelili su najbolji od najboljih u svijetu kinematografije kao što su Vinko Brešan, Kristijan Milić, Ivan Maloča, Ozana Ramljak, a podršku je pružio i Hrvatski audiovizualni centar. 

Iako su većinski dio na filmovima odradili studenti, u ovim se filmovima pojavljuju i hrvatske zvijezde kazališta i televizije kao što su Ana Begić Tahiri, Goran Grgić, Fabijan Pavao Medvešek, Mia Melcher, Filip Vidović, Martina Čvek, Ksenija Pajić, Željko Königsknecht, Zijad Gračić i Ksenija Marinković.  
Posjetitelji festivala moći će preko QR koda, koji će se prikazati na platnu u pauzi između filmova, glasovati za najbolji kratkometražni igrani film koji će biti simbolično nagrađen. 

Hollywoodski lifestyle na jednu noć – glamur, elegancija, crveni tepih i izvrsni filmovi najbolji su način za provesti subotu. Ulaznice, po cijeni od 7 eura, za jedinstveni studentski festival mogu se uzeti ovdje od 10. rujna. 
FOTO: PR