LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera na Sceni Ribnjak

„Oleanna“ upozorava da je vrag u detalju

Nova predstava na Sceni Ribnjak napeta je, brza, intimna i javna te je svedena na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici. Ne propustite izvedbu „Oleanne“ u nedjelju, 15. siječnja.

Nova predstava na Sceni Ribnjak napeta je, brza, intimna i javna te je svedena na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici. Ne propustite izvedbu „Oleanne“ u nedjelju, 15. siječnja.

Na Sceni Ribnjak očekuje nas nova predstava pod nazivom Oleanna. Njena će se pretpremijera održati u petak, 13. siječnja u 20 sati, a idući će se dan održati svečana premijera u istom terminu.

Predstava Davida Mameta Oleanna autorski je projekt Darka Stazića i Sare Stanić. Nastala je u suradnji Putujućeg kazališta – PUK-a i Scene Ribnjak, Centra mladih Ribnjak. Darko Stazić i Sara Stanić zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju, kostiografiju te glume uloge studentice Carol i profesora Johna. Glazbu je komponirao Marjan Nećak.

Foto: Scena Ribnjak

Svaki dobar kazališni tekst jest i borba i pitanje. Ova borba između dvaju obrazovnih sistema, starog i novog, dvaju načina poimanja odnosa, osobnih i poslovnih, rat između obrazovanja i bliskosti, ovaj napeti verbalno-fizički duel Davida i Golijata u učionici, ova britka Mametova duodrama počiva na pitanju tumačenja nijansi. U svijetu u kojem živimo bavimo se krupnim rezovima, oštrim potezima i velikim blokovima uspjeha i/ili neuspjeha, a genijalni Mamet vraća i upozorava da je vrag u detalju.

Taj detalj čini razliku u pitanjima: Što je naklonost, a što je seksualno uznemiravanje? Što je samoobrana i kada ona prelazi u agresiju? Što je zapravo intelektualna elita i do kuda ona može ići u svojoj nekonvencionalnosti? Koliko se mogu mijenjati i sebi prilagođavati pravila igre? Kad ćemo za iskakanje iz konvencije platiti i koliko? Napeto, brzo, intimno i javno istovremeno, a sve svedeno na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici.

Predstava je otvorena za javnost u nedjelju, 15. siječnja u 20 sati. Rezervacije su moguće pozivom na broj 01/4814-719 ili slanjem e-maila na adresu blagajna@scenaribnjak.hr.

FOTO: SCENA RIBNJAK