LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstave

Objavljen program kojim se završava sezona Teatra &TD; besplatan ulaz za studente

Od 27. svibnja kreće program Teatra &TD koji će završiti u srpnju, čime će se obilježiti kraj sezone.

Od 27. svibnja kreće program Teatra &TD koji će završiti u srpnju, čime će se obilježiti kraj sezone.

Nakon dvomjesečne stanke i Teatar &TD objavio je program s kojim kreću od srijede, 27. svibnja, a za koji je za studente uz predočenje iksice ulaz potpuno besplatan. Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna naslova: Donor, Dobro je ništa i Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi.
Vezano: Predstave i filmovi besplatni za studente do 15. srpnja!
Predstave Hamlet za svakoga Sebastiana Seidela i Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre moći će se gledati u Atriju Teatra &TD, a predstava Katalonac redatelja Ivana Penovića i dalje ostaje u Velikoj dvorani, baš kao i prva dva reprizna naslova.

– Postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta, nužnog za prvo javno izvođenje. Unatoč tim preprekama, izlazimo s tri pretpremijere do kraja sezone, a premijerno, u punom sjaju, najesen. – pojasnio je voditelj &TD-a Vedran Hleb.

Drama Donor splitskog autora Branka Ružića, u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin prikazat će se pretpremijerno 16. lipnja, dok će pretpremijera predstave Dobro je ništa autorice i redateljice Olje Lozica biti 29. lipnja.

– Redatelj Marko Juraga, nakon gotovo 50 godina, na kazališne daske Velike dvorane &TD-a postavlja kultnu dramu Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom, s kojom i završavamo sezonu u srpnju.

Cijeli program možete pronaći na poveznici.
FOTO: FACEBOOK / TEATAR &TD