LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književne preporuke

Novi sjajni naslovi za mlade buntovnice i chefove koji će to tek postati

Naslovi su dostupni u svim bolje opremljenim knjižarama te na webshopu znanje.hr, a više o objavljenim novitetima pročitajte u nastavku.

Naslovi su dostupni u svim bolje opremljenim knjižarama te na webshopu znanje.hr, a više o objavljenim novitetima pročitajte u nastavku.

Iz nakladničke kuće Znanje javljaju kako su od ovog tjedna u knjižarama dostupna dva nova izdanja koja će podjednako oduševiti sve generacije čitatelja. Prvi je nastavak senzacionalnog bestselera koji inspirira djevojčice diljem svijeta da hrabro sanjaju veće snove, a radi se o naslovu Priče za laku noć za mlade buntovnice: 100 žena koje su emigrirale i promijenile svijet, autorice Elene Favilli.

Drugi naslov je Kuharica za mlade chefove, sjajan kulinarski priručnik grupe autora koji su svoju stručnost odlučili podijeliti s novom generacijom kuhara i uz koju mališani postaju pravi mali majstori u kuhinji.

 

Nakon prva dva nastavka Priča za laku noć za mlade buntovnice u kojima je Elena Favilli donijela biografije mnoštva izuzetnih žena koje su svojim radom oblikovale svijet u kojem živimo, Priče za laku noć za mlade buntovnice: 100 žena koje su emigrirale i promijenile svijet predstavljaju biografije stotinu žena koje su napustile svoje domovine: neke zbog novih prilika i izazova, a neke iz nužde. Ove žene su svojom predanošću i hrabrošću savladale mnoge izazove i pokazale kako je samo nebo granica u ostvarenju snova.
 

Čitatelji će u ovoj knjizi saznati zanimljivosti iz života Madeleine Albright, Judit Polgár, Asme Khan, Carmen Miranda, Rihanne i još mnogih drugih. Od šefica restorana i kirurginja, do glazbenica i političarki, prvakinja u džudu i šahu, sve su te iznimne žene nadahnuće djevojkama da slijede svoje snove bez obzira na to kamo ih odvedu.

 

Prijevod ove posve originalne zbirke priča za laku noć donosi Silvia Sinković, a cilj zbirke je nadahnuti djevojčice, ali i dječake (kao i odrasle članove njihovih obitelji) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

U prijevodu Sanje Gjenero, Kuharica za mlade chefove bogato je ilustrirana kuharica od koje rastu zazubice i koja svojim sveobuhvatnim ali jednostavnim pristupom kuhanju podjednako oduševljava i velike i male. Kroz više od 100 slasnih recepata i savjeta vaši mališani s lakoćom mogu naučiti osnove zdrave prehrane, mjerne jedinice, snalaženje u kuhinji te kako sigurno kuhati i pripremati glavne obroke, međuobroke i zdrave napitke.

FOTO: UNSPLASH