LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualna inačica proslave

Noć knjige: CeKaTe u nizu online aktivnosti donosi putopis iz Indije

U sklopu virtualne proslave Noći knjige Centar za kulturu Trešnjevka između ostalog donosi putopis Ede Toplaka s putovanja po Indiji.

U sklopu virtualne proslave Noći knjige Centar za kulturu Trešnjevka između ostalog donosi putopis Ede Toplaka s putovanja po Indiji.

Noć knjige ove se godine održava u četvrtak, 23. travnja 2020, u virtualnoj inačici s porukom S knjigom nisi izoliran! Centar za kulturu Trešnjevka već se tradicionalno pridružuje proslavi te tim povodom priprema vrlo zanimljiv sadržaj. 

– Zajedno ćemo čitati nagrađene radove literarnog natječaja za djecu Knjiga nije hrana, ali je poslastica! Kroz dvanaest godina Festivala dječje knjige vidjelo se da mnoga djeca osim što čitaju, puno i pišu. Natječaji su pokazali da među mladima ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i već su na dobrom putu prema umjetnosti. Među pobjedničkim radovima ima prekrasnih pjesama i proznih sastava koje predstavljamo u Noći knjige. – poručuju iz CeKaTe-a.

Najavljuju i razgovor s proslavljenom književnicom za djecu i mlade Silvijom Šesto:

– Na našoj web-stranici i Facebooku moći ćete ekskluzivno proviriti u neke dijelove njenih najnovijih slikovnica: Uhvati mi plavog medu, Japajapac i Miona, daj šuti. O ove tri slikovnice, o tome kako su nastale, o knjigama općenito, o pisanju kao životnom odabiru, o tome koji su romani utjecali na nju i o svemu, što možda o ovoj književnici niste znali – imat ćete priliku pročitati i saznati u našem online intervjuu.


Vezano: Na ovogodišnjoj Noći knjige nema izolacije i usamljenosti – „S knjigom nisi izoliran!”


CeKaTe donosi i putopis Ede Toplaka pod nazivom Sanjaj, mali, sanjaj s putovanja po Indiji iz koje se vratio krajem veljače ove godine.

– Još kao dječak sanjao je o tome da vidi Taj Mahal, a nakon što je obišao velik dio svijeta, i ova dječačka želja mu se ostvarila. Po čemu je baš Indija bila jedinstveno iskustvo? Što je indijski zlatni trokut i koje sve zanimljivosti tamo možemo vidjeti? Znate li da postoji više legendi o Taj Mahalu? Možete li zamisliti kako izgleda promet u Indiji i kako ide priča o Akbarovom slonu? Na sva ova pitanja saznat ćete odgovore u našem online putopisu. – dodaju.

Online program moguće je pratiti od ovog četvrtka u 9 sati na web-stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.
FOTO: PIXABAY