LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nebeska arheologija

Neobična izložba Zdravka Milića u splitskoj Sveučilišnoj galeriji

Izložba s nesvakidašnjim motivima otvara svoja vrata ovog tjedna.

Izložba s nesvakidašnjim motivima otvara svoja vrata ovog tjedna.

Izložba istaknutog slikara iz Labina, Zdravka Milića posjetitelji mogu pogledati od ponedjeljka 21. kolovoza do 6. rujna u 20 sati. 
 

''Umjesto svečanog otvorenja u društvu autora, ovaj će put autor prisustvovati na zatvaranju izložbe, uz prigodno slovo kustosa izložbe Igora Brešana, stoji na stranici Sveučilišta u Splitu." 


Sveučilišna galerija ima ljetno radno vrijeme: ponedjeljak /srijeda/ petak od 9:00 do 12:00 sati / utorak četvrtak od 17:00 do 20 :00 sati.

,,Na dva kata splitske prestižne galerije slikar se bavi nepoznanicama iz svemira, svijetom i zbivanjima koja nije jednostavno protumačiti i na njih dati ovosvjetovne odgovore i tumačenja. Na četrdesetak eksponata, uglavnom većih, galerijskih formata, slikar poput velikih vizionara i futurista Vernea ili Clarkea nagađa i nudi likovne odgovore na upitnike ima li živih stvorenja ili formi u prostranstvu." - stoji u objavi.


Slikar je i sam objasnio da on u svojim djelima propitkuje znanost i fantastiku. Uspoređuje ovozemaljska otkrića i fenomene koji nisu dokučeni već desetljećima.
 

,, Koliko smo uopće tehnološkim spoznajama dorasli pojašnjenju fenomena NLO? A došljaci su tu, s nama, susrećemo ih već više od pola vijeka. Komu smo naklonjeni, istinama ili teorijama zavjere? Nose li nas u promišljanjima vjerovanja ili spoznaje? Jesmo li spremni sačuvati vrstu posjedanjem na neku obližnju planetu…“ objasnio je Milić.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA