LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspjeh hrvatskog pijaniste

Nekadašnji dobitnik dekanove i rektorove nagrade osvojio srebro na međunarodnom klavirskom natjecanju

Mladi hrvatski pijanist Lovre Marušić ostvario je zavidne rezultate na međunarodnom klavirskom natjecanju u Clevelandu u SAD-u.

Mladi hrvatski pijanist Lovre Marušić ostvario je zavidne rezultate na međunarodnom klavirskom natjecanju u Clevelandu u SAD-u.

Lovre Marušić rođen je 1992. godine i dolazi iz Omiša te već u svojim ranim godinama počinje graditi svoju glazbenu karijeru, koju je sada dodatno obilježilo drugo mjesto na međunarodnom klavirskom natjecanju Cleveland International Piano Competition u SAD-u.

Riječ je o jednom od najprestižnijih natjecanja koje se održava svake dvije godine. Marušić je na koncu dospio u finale, a zatim i osvojio visoko drugo mjesto te si tako osigurao srebrnu medalju i novčanu nagradu od 25 tisuća dolara, ali i brojne angažmane i nastupe. 

Marušić je završio Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi, diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je trenutno zaposlen u zvanju asistenta na Klavirskom odjelu, a uz to je nastavio poslijediplomski studij na Visokoj glazbenoj školi Franz Liszt u Weimaru.

Njegov uspjeh potvrđuju i Rektorova i Dekanova nagrada kojima je bio nagrađen kao student, ali i brojna natjecanja u kojima je sudjelovao. Na nekoliko je međunarodnih natjecanja osvajao prva mjesta, no čekaju ga i nova svjetska natjecanja, a novosti o svojem radu, kao i datume održavanja koncerata, često objavljuje na svojoj Facebook stranici.
FOTO: FACEBOOK/LOVRE MARUŠIĆ