LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Elektroničke knjige

Nedostaje vam štiva za čitanje? Na ovoj stranici možete pronaći besplatne knjige

Među više od 250 naslova dostupnih besplatno na internetskim stranicama, svatko će moći pronaći nešto za sebe.

Među više od 250 naslova dostupnih besplatno na internetskim stranicama, svatko će moći pronaći nešto za sebe.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] početkom davne 2001. pokrenulo je projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK]. U sklopu projekta već se dugi niz godina objavljuju elektronička izdanja knjiga na hrvatskom jeziku, i to u sklopu četiri biblioteke. 

U okviru biblioteke Online objavljuju se naslovi afirmiranih, uglednih, višestruko nagrađivanih te antologiziranih suvremenih hrvatskih autorica i autora. Biblioteka Mali rakun namijenjena je izdanjima mladih i nedovoljno afirmiranih autorica i autora. U okviru biblioteke elektroDAF objavljuju se književni i teorijski klasici anarhističke misli, a u okviru biblioteke elektroRI objavljuju se djela suvremenih riječkih autorica i autora. 

Na stranici elektronickeknjige.com do sad je objavljeno 254 naslova, a knjige su čitane i/ili preuzete 2 238 146 puta. Knjige je moguće čitati na web-stranici ili ih preuzeti u PDF, mobi ili epub obliku. 

S obzirom na raznolikost ponude – na stranici se može pronaći sve od poezije do publicistike i romana, suvremenih i klasičnih – te na činjenicu da se na stranici redovito objavljuju novi naslovi, vjerujemo da će među besplatnim i lako dostupnim elektroničkim knjigama svatko pronaći nešto za sebe.
FOTO: PIXABAY