LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Pula film festivala

Napiši recenziju i pridruži se mladim filmofilima ovoga ljeta u Puli

Mlade i talentirane filmoljupce ovoga ljeta čeka pregršt zabave i uživancije u filmovima na Pula film festivalu.

Mlade i talentirane filmoljupce ovoga ljeta čeka pregršt zabave i uživancije u filmovima na Pula film festivalu.

Pula film festival, najstariji i najznačajniji hrvatski filmski festival, i ove godine u sklopu Pula PROfessionala organizira program Mladi filmofili pa je ovih dana za njega otvorio natječaj. Program je namjenjen mladim ljubiteljima sedme umjetnosti, a cilj mu je otvoriti vidike mladim i budućim profesionalcima iz područja audiovizualne produkcije, filmskih entuzijasta i ljubitelja filma, kad je riječ o promišljanju i konzumiranju filma. Mladi filmofili ovoga ljeta imaju priliku boraviti u Puli za vrijeme trajanja Festivala – uživati u raznim filmovima, pisanju kritika i dodjeli nagrada po vlastitom izboru te upoznati mnoge filmske autore i profesionalce iz svijeta audiovizualne industrije. Kako biste se prijavili za sudjelovanje, morate zadovoljavati sve uvjete, od kojih je, naravno, najvažnija – ljubav prema filmu.

Uvjeti za prijavu su:

  • starost između 18 i 29 godina
  • izvrsno poznavanje hrvatskoga i engleskoga jezika
  • stravstvena ljubav prema filmu

Prilikom prijave potrebno je priložiti:

  • sažeto motivacijsko pismo (kartica teksta)
  • životopis
  • vlastitu recenziju dugometražnoga igranoga hrvatskoga filma novije (2013.-2017. g.) produkcije po izboru

Tomislav Kurelec, uvaženi filmski kritičar, ovogodišnji je mentor, stoga će upravo on odabrati devet najvećih filmofila. Ako budete te sreće i budete odabrani, čekaju vas i određene obaveze: pisat ćete filmske kritike (koje će se svakodnevno objavljivati), prisustvovat ćete predavanjima i sudjelovati u filmskim raspravama i razgovorima, a iskušat ćete se i u ulozi žirija i dodjeljivati nagrade mladih filmofila. Također, ne morati brinuti o smještaju i prehrani. Mladim filmofilima bit će osigurani smještaj, prehrana, festivalski katalozi i materijali te posebne akreditacije za sve festivalske projekcije.

Prijave traju do 24. svibnja, a vrše se putem obrasca na mrežnoj stranici Pula film festivala, a rezultati će biti objavljeni 9. lipnja na mrežnoj stranici Festivala, a odabrani kandidati bit će obaviješteni i putem elektroničke pošte.

Sa svim dodatnim pitanjima javite se na elektroničku adresu simon@pulafilmfestival.hr.

FOTO: PIXABAY