LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijeme za kulturu

Najzanimljivije s popisa besplatnoga virtualnog kulturnog sadržaja

Napravili smo kratak pregled online kulturnih događanja, od radionica, preko koncerata, do predstava i izložbi.

Napravili smo kratak pregled online kulturnih događanja, od radionica, preko koncerata, do predstava i izložbi.

Ako ste željni kulture, a ne želite izaći iz stana ili kuće, obradovat će vas činjenica da je na stranici Koronavirus.hr, ali i drugdje na internetu, dostupan kulturni sadržaj, odnosno poveznice koje će vas odvesti na virtualne izložbe i predstave. Pogledali smo trenutni popis i izdvojili nekoliko zanimljivih događanja.

PUKOTINE/PKTN 

Riječ je o projektu koji služi kao prostor za pričanje o temama koje se tiču mladih i starijih kojima je potrebna podrška. U njegovu sklopu objavljuju se videopriče – FIXER, serijal kratkih dokumentaraca autorice redateljice Judite Gamulin i produkcijske kuće Electica, o temama poput anksioznosti, rastave braka i drugih. Epizode izlaze jednom tjedno.

Koncert na dar

Koncert će se održati 21. travnja 2021. godine od 19:30, a posebno je zanimljv zbog toga što će na njemu nastupiti i studenti Muzičke akademije, zajedno sa Zagrebačkim solistima. Prenosit će se na Youtubeu povodom Dana Muzičke akademije. Program je dostupan ovdje.

Online radionica Čarolija pejsaža

Hrvatski sabor kulture i akademska slikarica Olena Sokolovska pripremaju novu likovnu online radionicu pod nazivom Čarolija pejsaža u tehnici ulja na platnu. Održat će se 23. i 26. travnja 2021. na mrežnoj platformi Zoom. Prijave su otvorene za sve zainteresirane na poveznici, a broj sudionika ograničen je na prvih 100 prijavljenih.

Mama, ljubav 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara objavilo je povodom desete obljetnice postojanja tribine Psihijatrija i film besplatnu digitalnu publikaciju Mama, Ljubav. U suradnji s Klinikom za psihijatriju Vrapče, donosi transkripte nekih prošlih, iznimno zanimljivih tribina kao svojevrsni teaser za fizički ukoričeno izdanje knjige koja je u pripremi. Publikacija se može preuzeti na poveznici.

Još od prošle godine dostupne su besplatne predstave objavljene na Youtube kanalu Večernjeg lista pod #Ostajemdoma. Na portalu Zagrebački likovni umjetnici mogu se pronaći virtualne izložbe hrvatskih profesionalnih likovnih umjetnika. Izložba mladih umjetnika koji su 2002. i 2003. godište, pod nazivom Fotografija i mi, dostupna je ovdje, a na stranici Ministarstva kulture i brojni drugi kulturni sadržaji.
FOTO: UNSPLASH